Seks simbol

NOVI MAGNET ZA ŽENE Turčin u prvom tjednu prikazivanja osvojio Hrvatice

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Šukru Ozjildiz progovorio je o najintimnijim stvarima. O onome što najviše zanima žene. Ovaj turski glumac ima tek 28 godina i golemi je seks simbol u Turskoj.

Šukru Ozjildiza od ovog tjedna gledamo u glavnoj ulozi u seriji Ponovno rođen na Novoj TV, a upravo njemu pripala je dvostruka uloga. Naime, glumi blizance Efea i Metea koje je sudbina razdvojila.

Pogledaj i ovo PR borba za nasljedstvo Toni Collette i Anna Faris bore se za bogatstvo u komediji "Nasljedstvo"

Kako ste odlučili postati glumac?

Gluma je uvijek bila u meni. U jednom sam trenutku morao odlučiti: ili ću odabrati život od devet do pet, kuća-posao, posao-kuća, ili ću probiti svoje oklope i raditi ono što uistinu želim. Kad sam odlučio da želim postati glumac, školovao sam se i krenuo na audicije. Onda je došlo i ostalo.

Kako ste se razvijali nakon što ste odlučili da je ovo vaše zanimanje?

Dok sam studirao na Odsjeku za poslovni menadžment na Egejskom sveučilištu, s Erasmusom sam otišao u Portugal. U Portugalu sam sudjelovao u glumačkoj radionici koja me se jako dojmila. Kad sam se vratio, upisao sam smjer glume u Umjetničkom centru Mujdat Gezen. Čitao sam puno knjiga o osobnom razvoju. One su mi kao glumcu puno koristile, no to sam počeo shvaćati tek poslije. Dok proučavaš osobni razvoj, na neki način radiš na znanosti o čovjeku. Gluma je i tako znanost o čovjeku, ta potraga nije nešto što će ikada završiti.

U ovo je doba slava također neka vrsta zanimanja. Je li vam se teško pomiriti s tim?

Ja ne razmišljam o tome da sam slavan. Nastavio sam živjeti kao svaka normalna osoba. To nije moj stav ni pogled na život. Još se zacrvenim kad se ljudi žele fotografirati sa mnom. Katkad mi prijatelji u razgovoru kažu da im se čini da zaboravljam da sam glumac. Katkad stvarno i zaboravim jer ja i tako živim život kao Šukru. Gluma je nešto što se samo dogradilo na taj moj život. Ja nisam nastao s glumom, nego sam postojao. Moja osobnost i karakter već su bili razvijeni. Kad sam se odlučio baviti glumom, samo sam proširio svoja umijeća i sposobnosti, to je sve.

Kako se nosite s intenzivnim radnim tempom? Kako se nagrađujete?

Izvan posla ne preostaje mi puno vremena. Obožavam provoditi vrijeme kod kuće. Uredio sam kuću kakvu sam oduvijek želio i obožavam provoditi vrijeme u njoj. Idem u teretanu, a katkad i izađem. Budući da nikad nemam dulju pauzu, mogu raditi samo to. Prvom ću prilikom otići na odmor u inozemstvo. Putovanja su mi najveći užitak. Neću umrijeti dok ne obiđem svijet. Osjećam se kao da moram vidjeti svaki njegov djelić.

Kažete da se volite lijepo odijevati. Što je za vas lijepo odijevanje? Kako biste opisali svoj stil?

Volim se odijevati udobno. Majice kratkih rukava i gležnjače nezaobilazan su dio moje garderobe. Mislim da je moj stil jednostavan, ali kvalitetan. Ne koristim previše modnih dodataka. Da, volim se lijepo odijevati, tko ne voli?

Nalazite se u trokutu – film, kazalište i serije – kažete da vam ih je teško razdvojiti i istaknuti jedno, da svako područje donosi posebno uzbuđenje...

Serije su kanali koji vas spajaju s većom masom ljudi. Počneš glumiti lik, ali ne znaš što će se dogoditi nakon tri epizode. Morate biti spremni na to putovanje. Lik koji glumite u seriji postaje vaš izlog. Što se kina tiče, filmom se ne možete baviti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Film ima određen proces pripreme snimanja. Glumite lik kojem se zna početak i kraj pa svoj prostor možete iskoristiti na najplodniji i najizvorniji način. U serijama se kraj nikada ne zna, dok na filmu lik kreće na putovanje kojem se zna i početak i kraj.

Ne volite previše razgovarati o vezama, ali što je najvažnije što očekujete u vezi?

Nemam očekivanja. Veze ne idu kad se u njima pojave očekivanja i obveze. Treba biti odanosti, a ona i tako postoji u ljudskom karakteru. Ljubav je izvlači na površinu.

Volite li više strastvene avanture ili dugotrajne veze?

Tko išta započinje razmišljajući o tome? Na putu na koji se tako kreće ne može se susresti ljubav. Osjetiš da krećeš na putovanje, strasti se rasplamsaju i, ako sve bude u redu, strast može potrajati dugo, možda čak i cijeli život.

A kako se nosite s razočaranjima?

Čovjek prije svega mora biti u miru sa sobom i sretan. Ja vjerujem u ovo: vanjski svijet čovjeka odraz je njegova unutarnjeg svijeta. Ako izvana postoji razočaranje, prvo treba ispraviti unutrašnjost.

Mogu li slavni biti u vezi samo sa slavnima? Je li to zato što se međusobno bolje razumiju?

To uopće nema veze. Ja se uopće ne smatram slavnim. Nastavio sam živjeti kao svaki drugi normalan čovjek.

Možete li nam reći nešto o svojoj pustolovini u Portugalu?

Ondje sam doživio zanimljiva iskustva, no što je još važnije, ondje sam udario temelj glumačkoj karijeri... Znate kako kažu: Prije smrti pred očima ti prođu najvažnije uspomene iz života. Ja sam siguran da će bar polovica njih biti iskustva koja sam stekao ondje. U Portugal sam otišao u sklopu programa studentske razmjene Erasmus. Puno sam putovao i dobro sam se zabavljao. Od djetinjstva se bavim tajlandskim boksom i jiu-jitsuom. Portugal je doslovno kolijevka borilačkih umjetnosti. Ondje sam sudjelovao u borbama u kavezu. Išao sam na radionice glume. Iskreno, u Portugalu sam doživio prosvjetljenje koje mi je donijelo hrabrost. Zahvaljujući onomu što sam ondje stekao i osobi u koju sam se pretvorio, sada se mogu baviti glumom.

S prijateljima ste kod kuće, što najviše volite raditi, kako provodite vrijeme?

U razgovoru, naravno. Razgovor ima svoj život. U razgovoru odlučujete što u tom trenu želite raditi. U mojoj su kući odluke gostiju važne.

Još ste vrlo mladi, u godinama u kojima imate pravo raditi svaku ludost koju poželite. Sputavate li se ili ste od onih koji puštaju da se stvar razvija svojim tokom?

Radim ono što mi dođe. Trudim se uvijek biti otvoren prema osjećajima, a isto dopuštam i svojoj okolini.

Kažete da ste puno naučili od Zerin Tekindor, tko vam još daje inspiraciju?

Profesionalno se divim Danielu Day-Lewisu i, naravno, Haluku Bilgineru, kazao je glumac za turski InStyle.

Pročitajte i priču o slavnima koji ne žive poput mnogih svojih kolega. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene