Pravda ga je sustigla

3 GODINE OD NESREĆE Stojan Matavulj javio se na izvršenje zatvorske kazne

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumac se nalazi u Centru za dijagnostiku gdje se trenutno razmatra gdje će Matavulj služiti kaznu.

Tri godine nakon što je u prometnoj nesreći preminula Dolores Lambaša pravda je sustigla Stojana Matavulja. Prije nešto više od tri tjedna glumac se javio u Centar za dijagnostiku u Remetincu na izvršenje jednogodišnje zatvorske kazne.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Penelopina potraga' 'Vjerujem u anđele' - prošle su dvije godine od stravične nesreće

Nakon što je u drugostupanjskom postupku u veljači ove godine osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu Matavulj je tražio odgodu odlaska u zatvor zbog unaprijed dogovorenih poslovnih obveza. Odgoda mu je odobrena pa se 55-godišnji glumac na izvršenje kazne javio šest mjeseci kasnije od planiranog.

Trenutačno je glumac na opservaciji u Centru za dijagnostiku, gdje se njime bave stručni radnici koji procjenjuju, s obzirom na psihofizičko stanje, kamo ga treba poslati na odsluženje dosuđene zatvorske sankcije. Budući da je Matavulj osuđen na jednogodišnju kaznu zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, nije isključeno da će biti upućen na odsluženje u zatvor poluotvorenog tipa poput Valture kod Pule ili u Lipovicu, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, kobna nesreća dogodila se u ranim jutarnjim satima 23. listopada 2013. godine. Matavulj i Lambaša nakon neprospavane noći krenuli su iz Iloka u Zagreb. U jednom trenutku Matavulj se brzinom od 130 km/h zabio u stažnji dio drugog automobila. Dolores, koja je u trenutku nesreće spavala na suvozačevom mjestu, s ozljedama opasnim po život prevezena je u bolnicu, no njeno tijelo nije izdržalo. Glumac Stojan Matavulj, koji je u trenutku nesreće u krvi imao 0,66 promila alkohola, prošao je tek s lakšim ozljedama.

Matavulj i Lambaša sprijateljili su se na snimanju jedne serije na kojoj su zajedno surađivali, a njihova druženja često su se odvijala i nakon snimanja. Sve dok ih kobna nesreća u kojoj je Lambaša preminula nije zauvijek razdvojila.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene