454658
454658
454658
454658
454658

3 GODINE OD NESREĆE Stojan Matavulj javio se na izvršenje zatvorske kazne

  • , 24.10.2016., 17:18
  • Autor:
  • komentara

Glumac se nalazi u Centru za dijagnostiku gdje se trenutno razmatra gdje će Matavulj služiti kaznu.

 
 
 
 
Stojan Matavulj (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Stojan Matavulj (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

Tri godine nakon što je u prometnoj nesreći preminula Dolores Lambaša pravda je sustigla Stojana Matavulja. Prije nešto više od tri tjedna glumac se javio u Centar za dijagnostiku u Remetincu na izvršenje jednogodišnje zatvorske kazne.

Nakon što je u drugostupanjskom postupku u veljači ove godine osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu Matavulj je tražio odgodu odlaska u zatvor zbog unaprijed dogovorenih poslovnih obveza. Odgoda mu je odobrena pa se 55-godišnji glumac na izvršenje kazne javio šest mjeseci kasnije od planiranog.

Trenutačno je glumac na opservaciji u Centru za dijagnostiku, gdje se njime bave stručni radnici koji procjenjuju, s obzirom na psihofizičko stanje, kamo ga treba poslati na odsluženje dosuđene zatvorske sankcije. Budući da je Matavulj osuđen na jednogodišnju kaznu zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, nije isključeno da će biti upućen na odsluženje u zatvor poluotvorenog tipa poput Valture kod Pule ili u Lipovicu, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, kobna nesreća dogodila se u ranim jutarnjim satima 23. listopada 2013. godine. Matavulj i Lambaša nakon neprospavane noći krenuli su iz Iloka u Zagreb. U jednom trenutku Matavulj se brzinom od 130 km/h zabio u stažnji dio drugog automobila. Dolores, koja je u trenutku nesreće spavala na suvozačevom mjestu, s ozljedama opasnim po život prevezena je u bolnicu, no njeno tijelo nije izdržalo. Glumac Stojan Matavulj, koji je u trenutku nesreće u krvi imao 0,66 promila alkohola, prošao je tek s lakšim ozljedama.

Matavulj i Lambaša sprijateljili su se na snimanju jedne serije na kojoj su zajedno surađivali, a njihova druženja često su se odvijala i nakon snimanja. Sve dok ih kobna nesreća u kojoj je Lambaša preminula nije zauvijek razdvojila.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se