usvojena žalba

Pobjeda Nives Celzijus: Stečaj se vraća na početak

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nives Celzijus uložila je žalbu jer smatra da je iznos predujma od 15.000 kuna za podmirenje troškova predstečajnog postupka nerealan.

Visoki trgovački sud vratio je prvostupanjskom sudu na ponovni postupak otvaranje stečaja nad Temperaturom j.d.o.o, nekadašnjom tvrtkom za usluge Nives Zeljković – poznatije kao Nives Celzijus, navodeći da joj je prvostupanjskim rješenjem određeni previsoki iznos predujma od 15.000 kuna za podmirenje troškova predstečajnog postupka.

Pogledaj i ovo Nives Celzijus - 3 Pokrenula lavinu komentara Nives Celzijus odlučila se na još jedan ukras na svom tijelu, a dio na koji ga je smjestila strateški je odabrala!

Nives Zeljković – Celzijus, kao donedavno ovlaštena osoba za zastupanje Temperature j.d.o.o, uložila je žalbu na sudsko rješenje iz prosinca prošle godine ističući "neutemeljenim i nerealnim iznos predujma od 15.000 kuna, a koji predstavlja gotovo najveći zakonom dopušteni predujam za vođenje stečajnog postupka". Osim toga, predložila je i drugostupanjskom sudu donošenje rješenja o poništenju stečajnog postupka te oslobađanje od plaćanja predujma u navedenom iznosu. Visoki trgovački sud (VTS) tu je žalbu ocijenio osnovanom i cijeli predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovni postupak.

Rješenje Visokog trgovačkog suda uslijedilo je nakon rješenja prvostupanjskog suda o otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom Nives Celzijus iz prosinca prošle godine te zakazivanja prvog ročišta za raspravu o otvaranju stečaja nad tom tvrtkom s više od 40.000 kuna duga.

Sudski postupak pokrenut je na temelju prijedloga Fine za otvaranje stečaja nad Temperaturom j.d.o.o. iz rujna prošle godine u kojem se navodi da ta tvrtka s jednim zaposlenim ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od preko 40.000 kuna.

Temperatura j.d.o.o, kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću osnovano je u listopadu 2014. s temeljnim kapitalom od samo deset kuna, a kao jedini osnivač i direktor do siječnja ove godine navodila se Nives Zeljković (Celzijus). Tvrtka je registrirana za usluge, ali i u predmetu poslovanja navodi se više od pedeset djelatnosti među kojima su i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba, distribucija tiska, ali i upravljanje nekretninama, priprema i proizvodnja hrane i pića i, između ostaloga, poljoprivredno-savjetodavna djelatnost i čišćenje svih vrsta objekata.

Nakon što je Hina prva objavila teksta o dugovanjima i pokrenutom stečaju Temperature j.d.o.o, Nives Celzijus je u medijima navodila da joj je "savjest čista" jer "tek kad je primila obavijest od suda, shvatila je kako je firma koju je osnovala i prepustila prijatelju u problemima". Naglašavala je i da s time "nema veze".

Krajem siječnja ove godine Nives Celzijus je u sudskom registru izbrisana kao osnivač i direktor Temperature j.d.o.o te je umjesto nje upisan Gregor Kurtović.

Prema posljednjem financijskom izvješću predanom za 2014. bivša tvrtka Nives Celzijus je te godine imala više od 240.000 kuna prihoda i nešto više od 16.000 kuna dobiti. Prema sudskom registru, Temperatura j.d.o.o jedina je tvrtka u kojoj je Nives Zeljković bila navedena kao osnivač, član uprave ili direktor. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene