Borba koja traje

Progovorili o opasnoj bolesti: 'Ja sam mislila da ću umrijeti'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Lea Dekleva jedna je od onih koji su priznali borbu s psihičkim poremećajem.

Prije godinu dana preminuo je glumac Robin Williams, a kao razlog smrti dugo se spominjala depresija. Za magazin People dala je dirljiv intervju o smrti svog supruga. Susan Williams rekla je kako Robina nije ubila depresija, već je ona bila samo jedan od simptoma.

Pogledaj i ovo showbuzz Kad te boli moraš reći Hrvati o ovoj bolesti ne znaju dovoljno: 'Ta stanja nisu opipljiva'

Mnoge poznate osobe, kao što su glumice Gwyneth Paltrow i Catherine Zeta Jones te autorica Harryja Pottera J. K. Rowling, priznale su borbu s psihičkim poremećajima. Kako bi pomogli drugima u borbi s opakom bolešću, mnogi slavni odlučili su progovoriti o tom problemu.

Lady Gaga zanovo je izdanje časopisa Billboard progovorila o bolesti s kojom se dugo bori.

Naime, ona pati upravo od od depresije i sada je odlučila progovoriti o tome kako bi pomogla mladima koji se osjećaju isto. 27-godišnja pjevačica osnovala je udrugu 'Born This Way' u koju se mogu prijaviti svi koji boluju od iste stvari kao i ona.

Hrvati o ovoj bolesti ne znaju dovoljno: 'Ta stanja nisu opipljiva'

'Patim od depresije i tjeskobe moj čitav život. Patim od toga svaki dan i dan danas. Želim proučiti mladima da je to normalno, da smo rođeni takvi', rekla je Gaga.

'Ima nešto u tome kako se ponašamo danas, stalno smo na mobitelima i ljudi se više ne gledaju u oči. Djeca se osjećaju izolirano', kaže i dodaje: 'Mladi često čitaju grube riječi na društvenim mrežama kao i izjave mržnje.'

Gaga kaže da se djeca samo žele osjećati ljudski, da nemaju osjećaj da su roboti. Ne razumiju zašto su tužni.

No, ona nikako nije jedina.

Drugi čovjek na svijetu koji je hodam Mjesecom, Buzz Aldrin, nakon podviga s Neilom Armstrongom 1969., dugo se bori s depresijom i alkoholizmom. 'Nisam imao s kime podijeliti svoju bol, nisam se imao kome povjeriti koliko sam se trudio ostati živ', napisao je u svojoj knjizi.

'U početku alkohol umiri depresiju, ali s vremenom situacija postaje sve gora i na kraju nepodnošljiva. Povukao sam se kao pustinjak u vlastiti stan', napisao je Aldrin.

Progovorila o bolesti od koje pati cijeli život: ' Želim poručiti da je to normalno'

Iako kod nas još uvijek rijetko tko progovara o psihičkim problemima glazbenica Lea Dekleva otvoreno je progvoorila o svojim problemima.

'Ta stanja nisu opipljiva, ne vidiš da je nešto slomljeno, vidiš da nema krvi, a ima svega i lomova i krvi', rekla je Lea.

'Ja sam imala manifestaciju toga da ću umrijeti, da gubim tlo pod nogama, da ću izgubiti zdrav razum'

Svi oni znaju kako je to osjećati se drugačije i potiču sve koji boluju od depresije da potraže pomoć i progovore sa stručnjacima o svom problemu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene