NAŠI KORIJENI

OVO NISTE ZNALI Holivudski frajeri slavenske krvi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neki svoje podrijetlo ponosno ističu, a drugi ga skrivaju kao zmija noge.

Možda niste znali, ali brojni holivudski velikani svoje podrijetlo imaju u slavenskim narodima. Mnogi od njih ponosno ga ističu, dok neki njime nisu pretjerano oduševljeni. Ipak svima je zajedničko to da imaju slavensku krv.

Pogledaj i ovo Bilo jednom.... u Hollywoodu (Foto: IMDB) "Bilo jednom...u Hollywoodu" Tarantinovo ljubavno pismo 1960-ima divlja je filmska vožnja koja oduzima dah skoro 3 sata

Jedan od najpoznatijih Slavena je naš Goran Višnjić. Rodio se u Šibeniku, a svjetsku slavu stekao je u Hollywoodu ulogom Luke Kovača u seriji 'Hitna služba'.

Možda će neke iznenaditi činjenica da je i holivudski  šarmer Leonardo Di Caprio podrijetlom  Slaven. Njegova baka Helen Inderbirken rođena je u Rusiji pod imenom Yelena Smirnova. Leo je za sebe oduvijek govorio da je 'pola Rus', a jednom prilikom naveo je kako bi volio glumiti Putina, ukoliko se ikada bude snimao film o velikom predsjedniku.


Zgodni Joe Manganiello, kojeg pamtimo po ulozi u filmu 'Magic Mike', rođen je u Pennsylvaniji, a svoje korijene vuče iz naše domovine gdje mu je rođena majka Suzana. Suprug predivne Sofie Vergare svojim podrijetlom pohvalio se na svojim društvenim mrežama nakon što je osvanuo na naslovnici hrvatskog izdanja jednog muškog časopisa.

Zvijezda filmova 'Hulk', 'Troja' i 'München' Eric Bana rođen je u Australiji, a pravo ime mu je Eric Banadinović. Po očevoj strani je Hrvat, a po majčinoj Nijemac.

'Oduvijek sam bio ponosan na svoje podrijetlo, koje je imalo velik utjecaj na moj odgoj' rekao je Eric u intervjuu australskom Croatian Heraldu. Nakon završetka Drugog svjetskog rata njegov djed Mate Banadinović emigrirao je iz Hrvatske u Argentinu. Baka je uzela sina Ivana, Ericova oca i preko Njemačke otišla u Australiju. Ubrzo se doselio i djed te se obitelj nastanila u Melbourneu.

Ondje se Eric rodio 1968. prezime Banadinović i dalje se nalazi na njegovim službenim dokumentima, a skratio ga je u Bana da bi lakše dobio posao u filmskoj industriji.

Slovenskog podrijetla su i John Krasinski koji ima poljske krvi, češka krv teče venama Ashtona Kutchera, a zvijezda serije Buffy David Boreanaz zapravo je pola Slovenac, a pola Talijan. Zanimljivo je i da je njegovo prezime prvotno bilo pisano 'Berginc'.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene