456332
456332
456332
456332
456332

BEZ DLAKE NA JEZIKU "Živimo u šovinističkoj, seksističkoj i mizoginoj državi"

  • , 08.11.2016., 15:41
  • Autor:
  • komentara

Slavne zvijezde već danima nastoje uvjeriti javnost da svoj glas daju onom kandidatu kojeg i sami podržavaju.

 
 
 
 
Slavne zvijezde (Foto: Getty)
Slavne zvijezde (Foto: Getty)

Najveće američke rock i pop zvijezde u ponedjeljak navečer pozvale su birače da izaberu Hillary Clinton za predsjednicu na predzadnjem predizbornom skupu organiziranom u Philadelphiji, pišu agencije.

Springsteen, jedna od najvećih atrakcija na sinoćnjem koncertu pozvao je američke birače da se odluče za Clinton, istaknuvši važnost "njezine vizije Amerike u kojoj je svaki njezin državljanin važan".

Brucea Springstee (Foto: Getty)

"Napravimo sve što možemo kako bismo kasnije mogli reći da smo bili uz Hillary Clinton - na pravoj strani povijesti", pozvao je Boss 40.000 prisutnih na skupu Philadelphiji, kolijevci američke demokracije. Podsjetio je i da republikanski kandidat Donald Trump "u prvi plan stavlja vlastite interese i ego ispred američke demokracije".

Springsteenu su se u glavnome gradu Pennsylvanije pridružili Jon Bon Jovi, a ondje su bili američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama.

Bon Jovi (Foto: Getty)

Bon Jovi je kasnije s Hillary Clinton otišao u drugu važnu američku saveznu državu Sjevernu Karolinu na ponoćni koncert, kojim je zatvorena predizborna kampanja demokratske kandidatkinje. Ondje je glavna zvijezda bila pop diva Lady Gaga.

Obraćajući se obožavateljima u prepunoj dvorani u Raleighu, samo nekoliko sati prije otvaranja prvih birališta u utorak, Lady Gaga je kazala da je Hillary Clinton sazdana "od čelika". "Bez obzira na to u kojoj je mjeri apsurdan i zlonamjeran bio Trump u predizbornim sučeljavanjima i govorima, Hillary mu je odgovarala osmijehom i nastavljala svojim putem", kazala je Gaga.

Lady Gaga (Foto: Getty)

Istodobno je u New Yorku u ponedjeljak navečer besplatan koncert održala Madonna, koja je, uz vlastite hitove otpjevala i Lennonov "Imagine". Okupljenim je Amerikancima poručila da glasanjem za Clinton "spase ovu državu" te ih zamolila "da svakako iziđu na izbore... da glasaju srcem, 'glavom', duhom i dušom". "Osobno smatram da još uvijek živimo u ekstremno šovinističkoj, seksističkoj, mizoginoj državi i zbog toga na njezinu čelu treba biti Hillary Clinton", bila je izravna Madonna.

Madonna

U posljednjih nekoliko dana Clintonovoj su potporu na skupovima uz spomenute glazbene zvijezde dali i Jay Z, Katy Perry, Stevie Wonder, Miley Cyrus, Pharrell Williams i Jennifer Lopez.. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se