Nešto dobio, nešto izgubio

Sjećate se Felixa? Curavić priprema nešto jednako spektakularno!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sjećate se Kristijana Curavića? Rekorder u ronjenju na dah ispod leda priprema neke nove zanimljive projekte.

Kristijan Curavić jedan je od naših najpoznatijih sportaša te profesionalni ronilac, a posljednjih šest godina posvetio se samo jednom cilju – osnovao je udrugu Global Under Water Awarness Association kojoj je cilj očistiti mora, rijeke i jezera. Središnji globalni GUWAA događaj održat će se 27. rujna u Monacu , a sve će početi 29. lipnja u Šibeniku.

Pogledaj i ovo Slavica Ecclestone - 3 Sve je bilo brzo Slavicu Ecclestone svi znamo po braku sa šefom Formule 1, a njihova je brakorazvodna parnica oborila svjetski rekord!

Svoj san je ostvario uz potporu vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea, te u partnerstvu s Fundacijom Princ Albert II. od Monaca.

Kristijan je na ideju došao naravno ronjenjem. 'Uvijek sam se želio baviti ekologijom, želio sam očistiti Jadran. Kako sam prestao roditi na dah, a osjećao sam da mi je more dalo snagu i očvrsnulo karakter, odlučio sam mu vratiti uslugu', priča Curavić za Story.

>> Curaviću pozlilo nakon 7 sati pod morem: 'Nisam se dobro pripremio'

'Pripremam jedno veliko iznenađenje koje još neku otkriti. Bit će jednako spektakularno kao Felixov skok iz svemira. Jedan sportski pothvat za koji se godinama pripremama, bit će najvjerojatnije realiziran u Los Angelesu', otkriva.

Što se tiče čišćenja mora, puno mu je pomogao bivši predsjenik RH Stipe Mesić koji je inače i prijatelj s Bernijem Ecclestoneom.

'Moja ideja je na početku zvučala previše ambiciozno, ali mnogo mi je pomogao Stipe Mesić sa svojim kontaktima. Dobio sam broj Bernieja Ecclestonea, čuli smo se prije tri godine u lipnju, rekao sam mu da imamo jedan svjetski problem. To mu se svidjelo, već sam tog kolovoza bio na njegovoj jahti i sve mu objasnio. ', priča Curavić koji počinje s akcijom na domaćem terenu uz Lovera Dragojevića 21. lipnja – tada počinje prva VIP ekoakcija.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene