Istiniti događaj

Strašno! Ovo je jedini zabilježeni slučaj u kojem je DUH uzrokovao smrt čovjeka!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vještice, zombiji, duhovi... neobične pojave uzrokovane nadnaravnim - sve je to posve prikladno, pa čak i poželjno, na današnji dan. Jer večeras je Noć vještica.

Pogledaj i ovo showbuzz Snima seriju Slavni glumac u šetnji Opatijom: Njegov psić pokupio simpatije

Mnogi će danas navečer izaći na neki od tematskih Halloween partija, no mnogi će ostati i u svojim domovima. A ukoliko ne znate kako se zabaviti, imamo rješenje za vas.

Pod jednim velikim uvjetom - da se ne bojite horor filmova odnosno da vas nije strah vještica. Jer ovo što ćemo vam predstaviti, a što možete pogledati na platformi Oyo.hr je temeljeno na istinitim događajima.

>> Jeste li dovoljno hrabri za naših 6 favorita? Provjerite OVDJE!

Film 'An American Haunting' (Opsjednutost) temelji se na istinitim događajima koji su dokumentirani u američkoj saveznoj državi Tennessee. Između 1818. i 1820. godine obitelj Bell iz mjesta Red River, Tennessee, posjetila je nepoznata i nevidljiva pojava te ih počela terorizirati.

Do danas je to jedini dokumentirani slučaj u američkoj povijesti u kojem je duh ili pojava uzrokovala smrt ljudskog bića.

Opsjedanje počinje čudnim zvukovima oko farme i tajanstvenom pojavom crnog vuka sa žutim očima te uskoro prelazi u nasilni fizički kontakt sa članovima obitelji, posebice najmađom kćeri Bellovih.

Obitelj je pokušavala pronaći racionalno objašnjenje i načine da kuću oslobode od nepoznate pojave, no bez uspjeha. Pojava se obitelji obraćala raznim glasovima koji su zvučali poput vjetra - obećavajući da će jednog dana ubiti.

Opsjedanje Bell vještice predmet je više od 20 knjiga i najdokumentiraniji takav slučaj u američkoj povijesti. Čak i u moderno doba, gradić u Tennessiju u kojemu je sve počelo, svjedoči o brojnim slučajevima kada je pojava opsjedala njegove stanovnike.

Zapanjujući odgovor na pitanje što je prouzrokovalo opsjedanje otkrit će se tek 1998. godine, kad je pronađen rukopis lokalnog učitelja, koji je na posjedu živio u doba nemira.

Ovaj film je snimljen 2005. godine. Režirao ga je Courtney Solomon, a u njemu glume Donald Sutherland, Sissy Spacek, James D'Arcy, Rachel Hurd-Wood, Matthew Marsh, Thom Fell, Sam Alexander.

Dakle, ukoliko se usudite pogledati ovaj horor klasik zasigurno ćete Halloween doživjeti u pravom njegovom smislu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene