"Još sam mlad"

Život nakon razvoda: "Svijetom idem s ruksakom na leđima"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Turski glumac Sinan Tuzdžu otkrio je gdje je bio prije snimanja serije "Obitelj mog oca", ali i namjerava li ponovno uploviti u bračnu luku.

Dvije godine nakon što je napustio glumački set, turski glumac Sinan Tuzdžu vratio se na male ekrane s ulogom u seriji "Obitelj mog oca" koja je izazvala golemi interes gledatelja. "Nedostajala mi je gužva na setovima. Odahnuo sam kad sam izašao iz kuće. Očito sam se previše zatvorio u sebe", kaže glumac o seriji koja se donedavno prikazivala na Novoj TV.

Pogledaj i ovo showbuzz Sreća nakon 20 godina Zvijezda "Obitelji mog oca" o braku i umjetnoj oplodnji

Jeste li oklijevali kad vam je stigla ponuda?

Nisam. Bili smo u pregovorima otkako je počela serija. Dakle, odluka nije donesena nakon početka emitiranja... Imao sam dosta vremena za dobru pripremu.

Koliko znam i vi pišete scenarije. Oslanjate li se na iskustvo u vašem dosadašnjem radu kad pišete scenarij?

U procesu pisanja scenarija ne volim sugestije osim ako ne pitam za njih. Zato ne pišem ništa dok me netko ne zatraži da napišem. Naposljetku, jako dobro znam s kakvim se sve mukama susreću kolege scenaristi.

Dvije godine niste bili na setu, zar ne?

Da, dvije godine. Pojavio sam se samo kao gostujući glumac u seriji "Sudbina".

A što ste radili u to vrijeme?

Pisao sam scenarije za serije... Napisao sam "Vječni Urfanac" i "Jantar". Bavio sam se tri godine samo pisanjem. Radim tri i pol godine na jednom romanu, uskoro ću ga privesti kraju. Pišem i komade za kazališne predstave. Pisanje je pothvat koji nema kraja.

Usrećuje li vas više biti iza ili ispred kamere?

To su različite stvari. Jako volim pisanje, ali nedostajala mi je gužva na setovima. Predahnuo sam kad sam izašao iz kuće. Očito sam se previše zatvorio u sebe. Glumu nisam ostavio, ona je profesija koju ne možeš ostaviti. A pisanje mi je posebna strast, pišem otkada znam za sebe.

Ne mislite da je možda kasno za pisanje romana?

Vjerojatno ne postoji prerano ili prekasno vrijeme za pisanje romana. Za roman ili knjigu treba vremena da se "slegne". Trudio sam se da bude dobar, zato mi je pisanje uzelo više vremena.

Što je tema romana?

Zove se "Kukac"... To je detektivski roman. Opisuje što se sve događa jednoj novinarki.

Mislite li napraviti film ili seriju nakon što ste napisali roman?

Ne razmišljam o tome. Ne znam kamo će me pisanje dalje odvesti.

Napisali ste scenarij za seriju "Vječni Urfanac" i "Jantar". Je li vas rastužilo što su serije skinute s televizijskog programa?

Mislim da nakon svega imam debelu kožu. Takav je to posao... Navikli smo da započinjemo pisati ili glumiti u projektima koji neće zaživjeti. Tužno je kad uložite veliki trud, ali nisam ljut. Takav mi je posao, drugi ne znam raditi...

Jako volite putovati...

Volim putovati. Koristim svaku priliku da obiđem svijet. Posvuda idem s ruksakom na leđima. Putovat ću sve dok mi zdravlje dopušta.

Preselili ste se u Bodrum?

Da, u Istanbul dolazim samo zbog posla. Ondje imam kuću. Uredio sam je tako da u njoj mogu provoditi zime. Kaos u velegradu iscrpljuje čovjeka. Htio sam mirniju sredinu pa sam se zato odselio u Bodrum.

Volite li provoditi vrijeme sami?

Volim, u gužvi se teško čita (smijeh). Volim mir i spokoj, trenutačno mi to odgovara. Možda ima veze s godinama. Napunio sam četrdeset godina (smijeh)...

Je li vas strah četrdesetih?

Ne... Znate li zašto? Godine su glumčeva prednost. Možemo glumiti u bilo kojoj dobi. Za ovu seriju trebalo je naći djevojku od dvadeset godina koja će mi biti kći. Kad prije, pomislio sam. Ali vrijeme leti.

A kako se vi osjećate?

Kao da imam između dvadeset i pet i trideset godina.

Nedavno ste se rastali od Dolunaj Sojsert. Brak vam je dugo trajao. Jeste li ikada razmišljali imati djecu?

Dolunaj i ja smo uvijek isto razmišljali – imat ćemo djecu kad dođe vrijeme za to... Ali to se nije dogodilo... Nadam da da ću jednog dana imati djecu.

Mislite li se opet ženiti?

Dovoljno sam star da znam da na ovakva pitanja nikad ne treba odgovarati s da ili ne. To je život... Još sam mlad.

Izvor intervjua: http://www.roportajgazetesi.com/sinan-tuzcu-setteki-kalabaligi-ozlemisim-c7054.html
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene