Pioniri TV serija

Serije koje su pomele konkurenciju: Tko su dobitnici prestižne nagrade Emmy?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U nedjelju su dodijeljene prestižne nagrade Emmy za najbolja postignuća televizijskog formata. Handmaid's Tale pomela je konkurenciju u kategoriji dramske serije, komedija Veep nastavila je uspješan niz, ali na kraju su političke satire obilježile večer.

Uz domaćina i voditelja Stephena Colberta koji se nije mogao suzdržati od šala na Trumpov račun, večer Emmyja obilježila je tema politike, posebno nakon što je Saturday Night Live osvojio nagradu za najbolji variety show prvi put u više od dva desetljeća.

Pogledaj i ovo Nicole Kidman i Keith Urban idealan prizor za paparazze! Frizura Keitha Urbana nekim je čudom uspjela skrenuti pažnju s pomalo neobičnog badića Nicole Kidman

Nagradu za najbolje sporedne uloge u komediji osvojili su Alec Baldwin, koji je u showu glumio Donalda Trumpa, i Kate McKinnon u ulozi Hillary Clinton.

Nagradu za najbolju dramsku seriju osvojila je serija The Handmaid’s Tale. Elisabeth Moss osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu u kategoriji, a nagrada za najbolju sporednu glumicu nagradu otišla je Anni Dowd. Serija je pomela konkurenciju u kategorijama produkcije i scenarija, ostavivši House of Cards i Westworld bez nagrada.

Sterling K. Brown osvojio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca u seriji This Is Us, dok je Emmyja za najboljeg sporednog glumca osvojio John Lithgow tumačeći ulogu Winstona Churchilla u Netflixovoj drami The Crown.

Serija Veep osvojila je i ove godine nagradu za najbolju komediju, a Julia Louis-Dreyfus potvrdila je uspjeh još jednom nagradom za najbolju glumicu u seriji te tako ušla u povijest Emmyja premašivši rekord od osam nagrada u prime-time serijalima. Nagradu za najboljeg glumca u kategoriji komedije osvojio je Donald Glover za ulogu u komediji Atlanta.

U kategoriji limitirane TV serije nagradu je osvojila Big Little Lies, za izvanrednu glavnu glumicu nagradu je potvrdila Nicole Kidman, a seriji nisu promakle ni nagrade za sporedne glumce i najboljeg redatelja u kategoriji.

Najbolji televizijski film ove godine osvaja jedan od Black Mirror miniserijala – San Junipero.

Nastavljajući s političkim poveznicama kroz večer, HBO-ov Last week tonight with John Oliver pokupio je nagradu za najbolji variety talk-show. John Oliver još je jedan od voditelja koji se u svojim emisijama ne suspreže od komentara na predsjednika Trumpa.

Listu svih dobitnika nagrade Emmy možete pogledati na portalu New York Timesa.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene