444362
444362
444362
444362
444362

TURSKA GLUMICA ZABRINUTA 'Gubimo povjerenje u sebe i ljude. Uništit ćemo se'

  • , 24.07.2016., 12:10
  • Autor:
  • komentara

Donosimo vam intervju sa Sedom Turkmen koja igra buntovnu i šašavu Fahrije u seriji Pitanje časti.

 
 
 
 
Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)
Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)

U popularnoj televizijskoj seriji "Pitanje časti" koju imamo priliku gledati na Novoj TV od ponedjeljka do petka, igra Seda Turkmen koja privlači pozornost svojim iskrenim i prirodnim, te nadasve uspješnim, glumačkim performansom. Seda Turkmen igra buntovnu i šašavu Fahrije.

U seriji Pitanje časti uspješno igrate lik Nerimanine najbolje prijateljice Fahrije koja je iskrena djevojka, pomalo šašavog i buntovnog, ali nadasve dobrodušnog i sanjivog karaktera. Ta vam uloga toliko dobro pristaje da je teško razlučiti igrate li samu sebe. Recite nam nešto o Fahrije.

Prije svega, hvala vam. Fahrije je djevojka iz susjedstva. Njezina je iskrenost čini dražesnijom nego što inače jest. Ona je često znatiželjna i ushićena, ali nema loše namjere. Kao i svi, i ona ima velike snove. Tko zna, možda joj najbolja prijateljica Neriman pomogne da ih ostvari.

Pročitajte i članak o serijama koje su otišle predaleko u nekim scenama.

Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)

Danas nije lako susresti tako iskreno i snažno prijateljstvo kakvo postoji između Fahrije i Neriman. Kada usporedite kulturu svakodnevice i života u susjedstvu, čvrsta prijateljstva, ljubav i toleranciju među ljudima u prošlosti s današnjicom... Čini li vam se da su te stvari gotovo izumrle?

Ja sam odrasla u Izmiru, gradu u kojem se ljudi pozdravljaju, iako se ne poznaju. Istanbul je poprilično velika i napučena gradska sredina. Ovdje se život svodi na strku oko posla, škole i zarađivanja za život. Život nam prolazi u strci i zato se ne stižemo upoznati. Mislim da bismo trebali usporiti i dati si priliku da se upoznamo, inače ćemo posve izgubiti povjerenje u sebe i ljude. Uništit ćemo se.

Upoznajte privatno i glumca koji tumači lik Šinasija.

Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)

Imate li u privatnom životu osobu kao Neriman s kojom dijelite sve?

U Izmiru imam troje prijatelja s kojima sam nerazdvojna. To su Ezgi, Selen i Efe. Selin i Bora su mi kao brat i sestra. Imam mnogo osoba s kojima sam jako bliska.

Što mislite, hoće li Fahrije naći srodnu dušu o kojoj sanja? Može li se buntovnoj, šašavoj i pomalo naivnoj osobi kao što je ona dogoditi nešto loše?

Fahrije neće spoznati bit života ako ne pronađe svoju srodnu dušu. Želim da što prije pronađe ljubav o kojoj sanja. Zapravo, i ja se bojim da joj se nešto loše ne dogodi. To bi je moglo slomiti.

Imate li neku poruku za osobe kao što je Fahrije?

Nemojte zapostaviti sebe jer iznenada možete ostati posve sami u životu.

Pitanje časti (FOTO: Dnevnik.hr)

Snimanje serije uzima vam mnogo vremena. Kako definirate slobodno vrijeme koje vam preostaje? Koliko vremena odvajate za društvene medije?

U slobodno vrijeme volim uzeti knjigu i sjesti nekamo na čaj. Katkad pišem tekstove. Volim odvojiti vrijeme za doručak. Mislim da čovjek povremeno mora napuniti baterije. A dnevne vijesti i događanja pratim preko društvenih medija.

Postoje li neki planovi ili ciljevi u vašem privatnom i poslovnom životu koje svakako želite ostvariti?

John Lennon je rekao da je život ono što ti se događa dok ti radiš planove za život.

Izvor intervjua http://www.haberturk.com/medya/haber/917663-kosusturmaktan-hayati-es-geciyoruz
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se