Otkriveno glasovanje

Eurosong samo što nije počeo, a Rusi su se već našli usred skandala

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Večeras nas očekuje prvo polufinale Eurosonga, no dan nije mogao proći mirno. Članovi ruskog žirija prekršili su jedno od najvažnijih pravila.

Svega nekoliko sati nakon završetka generalne probe prve polufinalne večeri Eurosonga, na pomolu je skandal vezan za otkrivanje glasova. Iako je Referentna skupina EBU-a dala jasne upute svim članovima žirija koji glasuju na ovogodišnjem Eurosongu članovi ruskog žirija se toga nisu pridržavali.

Pogledaj i ovo Baby Lasagna ovo se još nije dogodilo! Baby Lasagna i dalje prvi na kladionicama za Eurosong, a nakon Srbije i Islanda sada ima još veće šanse za pobjedu!

Na internetu se pojavila snimka gdje se vide članovi ruskog žirija kako slušaju pjesme predstavnice Nizozemske i Armenije, a u razgovoru, koji se može čuti na snimci, netko od članova žirija navodno spominje kako su predstavniku Nizozemske dali sedam bodova.

Kako navodi eurosong.hr ovime je prekršeno nekoliko pravila pod kojim nacionalni žiriji i djeluju. Jedno od pravila je da se strogo zabranjuje da se članovi prilikom dodjeljivanja bodova snimaju ili da informacije o glasanju proslijede trećim licima.

Snimka je najprije objavljena na Periscopeu, aplikaciji koja omogućuje praćenje sadržaja uživo, što dovodi u pitanje kome su i zašto Rusi uživo prenosili tijek glasanja.

Na snimci se također može vidjeti papir s glasovima, na kojemu nije obilježeno tko je dobio koliko bodova, ali je Nizozemska označena plusom, a Moldavija i Mađarska minusima.

Na službenu reakciju Referentne skupine EBU-a se još čeka kao i na službeni odgovor Rusa na cijeli skandal.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene