Prava ikona

OSTAO JE NAJVEĆI - njegova smrt izazvala je masovnu histeriju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Rodolfo Alfonso Raffaello Pierre Filibert Guglielmi di Valentina d'Antonguolla, da, tako se zvao.

Rodolfo Alfonso Raffaello Pierre Filibert Guglielmi di Valentina d'Antonguolla, poznatiji kao Rudolph Valentino, odnosno, samo Valentino, bio je glumac i najveća seks ikona dvadesetih godina prošlog stoljeća. Talijan s prebivalištem u Americi, javnosti je predstavljen kao latino zavodnik.

Rođen je 1895. godine. 1913. iz Pariza odlazi u Ameriku, Prvo odredište bio je New York u kojem je vrlo brzo ostao bez novca pa je pristajao na razne poslove poput čišćenja stolova u restoranima ili pak uređivanja vrtova. Nakon nekog vremena zaposlio se kao pleasač u jednom klubu u kojem su muškarci iz Europe bili itekako tražena 'roba'. Nakon toga, kroz razna poznastva pridružio se jednoj maloj kazališnoj trupi, ali Valentinu to nije bilo dovoljno.

Otišao je u Los Angeles, zemlju snova i nastavio uspješnu plesačku karijeru. S vremenom se počeo pojavljivati u manjim filmskim ulogama. Uglavnom je glumio negativce, a to nije želio. 1921. Valentino se pojavio u filmu 'Četiri jahača apokalipse'. Film je naišao na odličan prijem kako kod publike, tako i kod kritičara i ušao u povijest kao šesti nijemi film s najvećom zaradom svih vremena.

Prava slava dogodila se filmom 'Šeik' pustinskom ljubavnom pričom koja je Valentina predstavila kao najvećeg ljubavnika svih vremena. Žene su doslovno poludjele za njim i preko noći je postao seks simbol. Njegova slava rasla je nevjerojatnom brzinom, a tijekom premijere filma, žene su gubile svijest što je dodatno podgrijalo euforiju. Svi su željeli vidjeti frajer koji može tako utjecati na žene. Vjerovali ili ne, ali njegovoj slavi u prilog je išla i činjenica da je bio optužen za bigamiju.

Njegov zadnji film bio je 'Šeikov sin' koji je postao klasik nijemog filma. Iako je sve izgledalo sjajno, Valentino je imao velikih problema. Često su ga odbijali jer je izgledao previše kao stranac. Neki novinari ga nisu voljeli pa su pisali stvari koje su Valentina prikazivale u lošem svjetlu. Tako se pamti slučaj kada je glumac izazvao novinara da se potuku jer je u pitanje doveo njegovu muškost.

Tijekom promotivne turneje za 'Šeikovog sina' Valentinu je puka čir i hitno je prevezen u bolnicu. Fanovi su svojim pozivima zagušili telefonske linije i napravili pravi kaos. Na žalost, zbog komplikacija nakon operacije, Valentino je preminuo 23. kolovoza 1926. Imao je samo 31 godinu. Njegovo zadnje riječi su bile, 'Ne brini šefe, biti ću u redu'.

Njegova smrt izazvala je i brojene kontroverze i teorije zavjere, jer su neki tvrdili kako je glumac ubijen. NJegov pogreb bio je pravi medijski cirkus. Tijelo je bilo izloženo tri dana kako bi se obožavatelji mogli oprostiti od svog idola. Održana su čak dva pogreba, jedan u Kaliforniji a drugi u New Yorku. Nakon njegove smrti mnogi su ga pokušali kontaktirati putem spiritističkih seansi, a jedna je žena završila u ludnici nakon što je tvrdila kako je njegov duh proganja i diktira joj što da kupuje... Da, ludilo oko Valentina nije završilo njegovom smrću. Godinama nakon smrti njegov je grob posjećivala misteriozna žena u crnom.

Zanimljivo je i to kako su Valentina uskrsnuli tvorci hit serije 'American Horror Story: Hotel' u kojoj je slavni glumac bio zaljubljen u nikog drugog već Lady Gagu, koja je, za tu ulogu osvojila i 'Zlatni globus'.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene