Život ga nije mazio

Od siromašnog Roma do zvijezde crvenog tepiha: Ovo je Nazifova priča!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Proteklih nekoliko tjedana ovaj 43-godišnjak živi svoj san!

Naime, život se u potpunosti promijenio za Nazifa Mujića, nezaposlenog Roma koji je iz naselja Poljica pokraj Tuzle stigao na crveni tepih u Berlin.

Pogledaj i ovo showbuzz Na Belinaleu Ni kratka kosa ne može umanjiti njezinu privlačnost!

Redatelj Denis Tanović je doznao za teški život Nazifa i njegove supruge Senade te im pristupio s idejom kako bi htio snimiti film o njihovim problemima, ali i svakodnevnici u kakvoj žive.

Iako su isprva oklijevali, nevoljko su pristali i 'Epizoda u životu skupljača željeza' je osvojio dvije nagrade na filmskom festivalu u Berlinu!

>> Danis Tanović: Ovo je bila moja najljepša premijera u životu

'Epizoda u životu skupljača željeza' je osvojio srebrnog medvjeda u kategoriji najboljeg filma, a Nazif je osvojio nagradu za najboljeg glumca! Tako je iza sebe ostavio glumce poput Matta Damona, Shiju LeBeoufa i Judea Lawa...

'Još mi se čini da je sve ovo san. Kada su mi rekli da sam osvojio nagradu, noge su mi se odsjekle, jedva sam stajao. Nisam mogao vjerovati da sam osvojio Srebrnog medvjeda', ispričao je Nazif za Gloriju.

Životni put Nazifa i njegove obitelji nije nimalo lagan: kako bi prehranio svoju obitelj, Nazif skuplja željezni otpad. Tako Nazif, Senada i njihova djeca, kćeri Šemsa i Sandra te sina Danis imaju što za jesti.

Redatelja Danisa Tanovića posebno je zaintrigirala priča kada je Senada završila u bolnici, zbog komplikacija oko trudnoće. Plod je umro, ali uslijedio je šok – doktori u Tuzli su odbili obaviti kiretažu (postupak kojim se odstranjuje suvišno tkivo zaostalo u maternici), jer Senada nije imala ni zdrastevno osiguranje, niti 980 konvertibilnih maraka. Kiretaža je u njezinom slučaju bila jedina šansa da se spriječe sepsa i smrt. Ipak, uz pomoć zdrastvene iskaznice svoje rođakinje, Senada je uspjela obaviti postupak, ali u bolnici u Republici Srpskoj.

Sada kad je Nazif stigao u Poljice i vratio se svojoj svakodnevnici, let avionom i skupocjena odijela sa crveng tepiha nisu ga dojmili.

'Obitelj mi je najvažnija. Ja i moja Senada ćemo se i dalje boriti te skupljati željezo da prehranimo djecu. Zato pozivam institucije da mi nađu posao, dajte mi šansu', ispričao je Nazif.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene