446440
446440
446440
446440
446440

LEGENDA U SARAJEVU De Niro posjetio mjesta koja podsjećaju na ratne patnje

  • , 12.08.2016., 21:41
  • Autor:
  • komentara

Legenda Hollywooda boravi u Sarajevu. Robert de Niro pokazao je veliko zanimanje za ratna zbivanja u Sarajevu.

 
 
 
 
Robert De Niro (FOTO: Getty)
Robert De Niro (FOTO: Getty)

Proslavljeni filmski glumac Robert De Niro, koji je u petak doputovao u Sarajevo kao počasni gost filmskog festivala (SFF), tijekom dana posjetio je mjesta vezana za ratnu opsadu toga grada u razdoblju od 1992. do 1995. godine.

Pripadnici osiguranja koji su pratili De Nira skrbili su se da novinarske ekipe drže na pristojnoj udaljenosti od hollywoodske zvijezde no ipak se otkrilo da je glumac najprije obišao drevno Židovsko groblje, spomenik kulture iz 15. stoljeća. Osim što je riječ o jednom od najvrjednijih spomeničkih lokaliteta te vrste u Europi, to je groblje tijekom ratne opsade postalo poznato kao uporište iz kojega je vojska bosanskih Srba snajperskom vatrom terorizirala civile u gradu.

Robert De Niro (FOTO: Getty)

De Niro se s pratnjom pojavio i na lokalitetu Zlatište na Trebeviću s kojega se pruža izvanredan pogled na grad, a potom je obišao i spomen-muzej tunela koji je tijekom opsade ispod piste zračne luke povezivao Sarajevo sa slobodnim teritorijem.

Edis Kolar, jedan od kustosa tog muzeja, lokalnim je medijima rekao da je De Niro pokazao veliko zanimanje za ratna zbivanja u Sarajevu i povijest 'tunela spasa' pa se njegov posjet tom kompleksu neplanirano oduljio na više od 40 minuta.

De Niro u večernjim satima sudjeluje u svečnosti otvaranja 22. Sarajevo Film Festivala (SFF). (Hina)

 

 

 

 


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se