Sarajevo Film Festival

Robert De Niro dolazi u Sarajevo

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Hollywoodski glumac, redatelj, dvostruki dobitnik Oscara dolazi na Sarajevo Film Festival.

Poznati američki glumac, dvostruki dobitnik Oscara, redatelj i producent Robert De Niro dolazi na 22. izdanje Sarajevo Film Festivala. Na SFF-u će predstaviti film "Taxi Driver", a bit će mu i uručena posebna nagrada - Počasno Srce Sarajeva za životno djelo i izuzetan doprinos sedmoj umjetnosti. Nagrada će mu biti uručena na ceremoniji otvaranja Sarajevo Film Festivala, koji ove godine traje od 12. do 20. kolovoza.

Pogledaj i ovo showbuzz Stigao slavan Oskarovac 'Želio sam se vratiti otkada sam došao u Sarajevo prvi put'

Tako će nakon Angeline Jolie, Počasno Srce Sarajeva dobiti još jedna holivudska zvijezda.

“Velika je čast imati Roberta De Nira kao prvog dobitnika Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo. Od trenutka našeg prvog susreta, prije desetak godina na Tribeca Film Festivalu, počeli smo raditi na tome da jednog dana dođe u Sarajevo. Taj dan je došao i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Kao filmski profesionalac i veliki zaljubljenik u film vjerujem da ovo govorim, ne samo u svoje, već i u ime publike i mojih kolega“, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor festivala.

Spomenutim filmom 'Taxi Driver' otvorit će se sam Sarajevo Film festival.

Riječ je o ostvarenje Martina Scorsesea, a bit će istovremeno biti prikazan na dvije lokacije - Ljetnom kinu i Narodnom pozorištu. Od svih je filmskih stručnjaka, kritičara pa i sam publike ocijenjen kao najbolji film svih vremena, bio je nominiran za Oscara u četiri kategorije, a dobitnik je i Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu. Osim toga, Robert De Niro će u Narodnom pozorištu govoriti i o svojoj karijeri.

Razgovor će voditi Mike Goodridge, bivši urednik magazina Screen International i izvršni urednik Protagonist Pictures. Posljednji De Nirovi projekti, koji su u fazi postprodukcije su: "The Comedian" i "Wizard of Lies" HBO-a. Sljedeći projekt u kojemu ćemo gledati Robert De Nira su "Hands of Stone" i "Bus 657".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene