sporna fotografija

O OVOM JE ŠUTJELA GODINAMA 'Moram reći neke istine o svom životu'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon dvije godine šutnje odlučila je reći pravu istinu.

Glumica Renee Zellweger već se nekoliko godina bori s kritikama na račun svog izgleda. Ružni komentari pogoršali su se nakon što je izašao trailer za novi nastavak filma Dnevnik Bridget Jones.

Pogledaj i ovo showbuzz Pod povećalom Drastične promjene slavnih u samo 5 godina – Što im se dogodilo?


Mnogi komentiraju da glumica više ne nalikuje na sebe te da je pretjerala s plastičnim operacijama lica. Rene je odlučila stati na kraj tome te je za Huffington Post napisala otvoreno pismo u kojem odgovara na kritike.

Dobitnica Oscara u tekstu objavljenom pod naslovom „Možemo mi to bolje“ (We Can Do Better), Renee govori o društvenim pritiscima koji se vrše nad ženama da izgledaju i stare na određeni način.

'Ja sam sretna. Pravi je blagoslov što sam izabrala kreativan život i što imam priliku raditi posao koji me ispunjava i koji mi daje smisao i to je pravi blagoslov za koji vrijedi platiti cijenu redovnih izazova javnog života. Ponekad to znači da se trebam pomiriti s poniženjima, a ponekad trebam shvatiti da tišina označava samo dublje probleme', napisala je Rene te nastavila:

'Godine 2014. mediji su pokrenuli priču da sam operirala oči'

Opisala je kako su se tjednima privlačile fotografije nje prije deset godina koje su uspoređivali s aktualnim, a komentari su glasili da je jednostavno nemoguće da žena u deset godina ostari i promijeni fizički izgled. Sve je krenulo s ovom fotografijom:

Rene tada nije željela reagirati na zlobne komentare i nije se željela spuštati na taj nivo. Ipak, njezina se šutnja prokomentirala kao znak potvrde da se podvrgnula brojnim plastičnim operacijama.

'U našoj trenutnoj kulturi nevjerojatne transparentnosti, prljavog rublja na televiziji i ljudi koji su spremni da podijele svoje najintimnije detalje zbog malo pažnje i slave, izgleda da odabir da cijenite svoju privatnost čini da budete sumnjivi. Neiskreni. Lažov koji nešto skriva. "Ona poriče" zvuči kao da pokušavam da prikriti navodnu "otkrivenu istinu" tabloida', napisala je.

Dodala je kako je svojom šutnjom samo postala predmet ismijavanja, a isto se tako dovela u situaciju da njezinu životnu priču mijenjaju oni koji opstaju zahvaljujući izmišljanju skandala. Upravo je zato odlučila progovoriti.

'Pišem danas zato što moram reći neke istine o svom životu i zato što me duboko zabrinjava taj prijelaz tabloidnih priča od nagađanja to navodne istine. Sama priča o operaciji očiju nije bila bitna, ali sam se zbog nje uključila u legitimne novinske priče o prihvaćanju same sebe i ženama koje su podlegle pritisku da izgledaju i osjećaju se onako kako se od njih očekuje. Nije da se to nekoga tiče, ali ja nisam donijela odluku da promijenim svoje lice i idem na operaciju očiju', stoji u pismu.
Osvrnula se i na to kako su kroz povijest žene promatrane kroz fizički izgled te se još uvijek moraju nositi s duplim standardima i mjerilima.

 

'Previše mršava, previše debela, ostarjela, bolje izgleda kao brineta, ima celulit, gubi kosu, ima trbuh ili je trudna? Ružne cipele, ružna stopala, ružan osmijeh, ružne ruke, ružna haljina, ružan smijeh. Materijal za naslove koji naglašavaju varijable potrebne da se odredi koliko je neko vrijedan i služe kao parametri u veoma uskoj margini u okviru koje svi moramo biti kako bismo bili društveno prihvatljivi i poslovno cijenjeni', nastavila je.

Za kraj je postavila pitanje svim ženama - zašto toliko želimo gledati poznate ličnosti dok pate? Zašto se ne možemo koncentrirati na bitne stvari i da zaista budemo bolji?

Na društvenim je mrežama dobila odobravanje.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene