'Crna kuća'

Provjerite kako zvuči: 'Crna kuća' oduševila publiku, euforija zavladala Zagrebom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uz duge ovacije pretpremijerne publike, novi urnebesni spektakl 'Crna kuća – mjuzikl u boji', otvorio je svoja vrata u novootvorenom kinu Studentskog centra u Zagrebu.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Luka Nižetić - 5 ''i loše gledam dobro'' Prošlo je 19 godina od velikog hita Luke Nižetića: ''To je moja osobna iskaznica, ja sve gledam kroz ružičaste naočale''

 Prepuna dvorana dva je sata uživala u originalnom mjuziklu autora Ladislava Prežigala i Darka Hajseka, a salve smijeha te glasno odobravanje vrhunskih zaraznih glazbenih brojeva, spektakl su podržale i brojne osobe iz javnog života Hrvatske.

Tamo su bile i kamere Nove TV, a kako je to zvučalo, može poslušati video!

>> U Zagrebu dašak New Yorka: Poznati na premijeri!

'Oduševljena sam novim mjuziklom kojega se, sigurna sam, ne bi posramile ni mnoge svjetske kazališne kuće. Sjajan mladi ansambl, odlična režija i priča ostavili su me bez teksta večeras i bilo bi mi jako žao da sam ovo propustila. Cijelom timu želim puno sreće i nadam se da će imati priliku gostovati diljem svijeta jer to zaista zaslužuju', izjavila je glazbena diva Tereza Kesovija.

'Crnu kuću' dva su mjeseca na svakodnevnim probama 'brusili' vrhunski izvođači, koji su pod redateljskom palicom svjetski poznatog koreografa i redatelja Igora Barberića postavili djelo kojeg se ne bi posramile ni vodeće svjetske pozornice. Dramaturg mjuzikla je Igor Weidlich, a pojačanje je stiglo i s Broadwaya – glazbeni ravnatelj Seth Weinstein polirao je glasove i vokalne aranžmane kako bi 'Crna kuća' zasjala punim sjajem i po standardima koji su trenutačno aktualni u svijetu mjuzikla. Za spektakl je zaslužna nezavisna B Glad produkcija, koja je prodrmala regiju uspješnicom Footloose.

Rasplesani franjevci i opatice, step u tamnicama i paljenje vještica samo su neki trenuci koji su publiku ostavili bez daha. U glavnim su ulogama zasjale glumice Dunja Fajdić i Marija Kolb te glazbenica Antonija Barišić, dok pozitivca Juraja utjelovio je FER-ovac Hrvoje Foretić, a u uluozi glavnog negativca briljirao je Damir Kedžo.

U pretpremijeri u petak navečer su uživale zaista brojne osobe iz javnog života Hrvatske poput glazbene dive Tereze Kesovije, autora brojnih mjuzikla Alfija Kabilja, glumica Branke Cvitković i Ksenije Pajić, glazbenika Vanne, Marije Husar, Ivane Plechinger, Lee Dekleve, Žanamari Lalić, Luke Nižetića, Bojana Jambrošića i Filipa Dizdara, Vladimira Kočiša Zeca, koreografkinje Larise Lipovac, glumaca Danijele Pintarić, Roberta Boškovića i Petra Cvirna.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene