Slavni gosti

Publika se do sada imala prilike susresti s nekoliko poznatih lica

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Publika se do sada imala prilike susresti s nekoliko poznatih lica.

Fantastični meksički glumac, Gael Garcia Bernal prvi je gost kojeg je pozdravila publika ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Više od 3,000 gledatelja popularnog Ljetnog kina HT Eronet dočekalo je Bernala na sceni prije projekcije kultnog filma PASJA LJUBAV meksičkog redatelja Alejandra Gonzáleza Inárritua.

Pogledaj i ovo showbuzz Zvijezda Gael Garcia Bernal gostovao na Sarajevo Film Festivalu!

 

Iste večeri publika je imala čast upoznati Cristi Puiu, Vladimir Perišić, Aida Begić, Marc Recha, Angela Schanelec koji su predstavili svoje filmove koji su rađeni u okviru omnibusa MOSTOVI SARAJEVA.

Gosti 20. Sarajevo Film Festivala biti će čak tri oskarovca. Redatelj Michel Hazanavicius koji je dobitnik ove prestižne nagrade za višestruko nagrađivani film THE ARTIST, dolazi u Sarajevo sa svojim novim filmom iz ovogodišnje službene selekcije Cannes Film Festivala POTRAGA. Bosanskohercegovački redatelj, Danis Tanović, dobitnik Oscara za film NIČIJA ZEMLJA ovogodišnji je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva, a oskarovka, glumica Melissa Leo susrest će se sa učesnicima ovogodišnjeg Talents Sarajevo i publikom festivala nakon projekcije filma BOKSER, u kojem je za ulogu majke dobila ovu prestižnu nagradu.

 

Redateljica Jasmila Žbanić, dobitnica Zlatnog medvjeda za film GRBAVICA, po prvi put u programu Sarajevo Film Festivala predstavit će svoj film. Riječ je o novom filmu OTOK LJUBAVI, a uz redateljicu ekipu filma na premijeri činit će i glumci Ermin Bravo, Leon Lučev i Ada Condeescu.

Dobitnici Počasnog srca Sarajeva 2014. godine

 

Gošće ovogodišnjeg festivala, uz oskarovku Melissu Leo, pored ostalih bit će i dvije glumice, dobitnice najvećih svjetskih nagrada. Bérénice Bejo, dobitnica nagrade za najbolju glumicu Cannes Film Festivala 2013. za ulogu u filmu THE PAST Asghara Farhadija, u Sarajevo stiže zajedno sa redateljem Hazanaviciusom i njegovim filmom POTRAGA, a publika će imati priliku upoznati i glumicu Ariane Labed, dobitnicu nagrade za najbolju glumicu Venice Film Festivala, za ulogu u filmu ATTENBERG, koja u Sarajevo stiže kao dio ekipe filma OTOK LJUBAVI redateljice Jasmile Žbanić.
Još jedan veliki redatelj, dobitnik Zlatnog medvjeda ovogodišnjeg Berlinalea, Kinez Yi'nan Diao će zajedno sa glavnom glumicom Lun Mei Gwei sarajevskoj publici predstaviti njihov film CRNI UGALJ, TANAK LED.

Sarajevo Film Festival ima čast da prvi put nakon uspjeha u Cannesu, gdje je glavni protagonista Timothy Spall osvojio nagradu za najboljeg glumca, prikaže film GOSPODIN TURNER i ugosti slavnog redatelja Mikea Leigha.

 

Ovogodišnji program Posvećeno, biće u znaku retrospektive filmova reditelja Michaela Winterbottoma, koji će tokom boravka u Sarajevu imati career interview te razgovarati sa publikom nakon projekcija njegovih filmova izabranih za ovaj program.
Prošlogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Sarajevo Film Festivala – Počasnog Srca Sarajeva, jedan od najznačajnijih redatelja današnjice, Béla Tarr, predsjedava ovogodišnjim žirijem Natjecateljskog programa – igrani film.

Među brojnim internacionalnim gostima koji će predstaviti svoja ostvarenja na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu su između ostalih i glumac Simon McBurney koji je ostvario ulogu u filmu ČAROLIJA NA MJESEČINI Woody Allena te nagrađivani redatelj Pawel Pawlikowski koji na Sarajevo Film Festival dolazi sa svojim novim filmom IDA.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene