nekad i danas

Sve je počelo davne 1965. - Sjećate se prve pobjednice Eurosonga?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kontroverzna Conchita Wurst prošle je godine pobjedila zato se ovogodišnji Eurosong održava u Austriji, no znate li tkoje bila prva pobjednica?

24. svibnja 1956. godine je u Luganu u Švicarskoj održana prva Eurovizija, danas popularni Eurosong, godišnji festival zabavne glazbe natjecateljskog karaktera u kojem sudjeluju izvođači iz zemalja čije su nacionalne televizijske kuće aktivni članovi Europske radiodifuzne unije.

Pogledaj i ovo Conchita Wurst (Foto: Instagram) Uvijek šokira Kao dječak je već pokazivao želju da postane djevojčica, ali da će promijeniti povijest prestižnog glazbenog natjecanja nije ni sanjao

Na prvom su natjecanju sudjelovale Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Luksemburg, Belgija i domaćin Švicarska, a pobijedila je Lys Assia iz Švicarske.

Tko je zapravo pobjednik Eurosonga 2014?

Sljedeće godine priključile su se i Velika Britanija, Danska i Austrija, koje su s prvog festivala diskvalificirane zbog zakašnjelih prijava. Broj zemalja sudionica od tada neprekidno raste.

Prošlo 25 godina od Eurosonga u Zagrebu: Izabrali smo TOP 5 najuspješnijih domaćih pjesama

Ove godine na Eurosongu nema naših predstavnika, no izbor za najbolju pjesmu Europe se i dalje s nestrpljenjem očekuje i komentira. Zahvaljujući pobjedi kontroverzne bradate žene Conchite Wurst izbor 2015. se održava u Beču, a situacija se itekako promijenila od prvog izbora davne 1965. 

Tko će biti pobjednik ove godine? E to ćemo tek morati dočekati. Činjenica je da se trendovi za najbolju pjesmu Europe uvelike promijenili, no izbor i dalje plijeni pozornost medija i publike. Favoriti su ove godine Šveđani, Srbija je isto ušla u finale, a što se sve sluša u Europi saznat ćemo već ovog vikenda.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene