Kakva dama!

EVO KAKO JE IZGLEDAO PRVI EUROSONG Slavi se 60. godišnjica

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije 60 godina krenulo je natjecanje za najljepšu pjesmu Europe, a isto traje do danas. Nekad je sve izgledalo znatno drugačije.

U Luganu u Švicarskoj održana je na današnji datum, 24.05. 1956. godine prva Eurovizija, danas popularni Eurosong, godišnji festival zabavne glazbe natjecateljskog karaktera u kojem sudjeluju izvođači iz zemalja čije su nacionalne televizijske kuće aktivni članovi Europske radiodifuzne unije.

Pogledaj i ovo Nina Kraljić Nova životna avantura Naša eurovizijska predstavnica progovorila je o svom novom zanimanju, evo o čemu je točno riječ!

Na prvom su natjecanju sudjelovale Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Luksemburg, Belgija i domaćin Švicarska, a pobijedila je Lys Assia iz Švicarske. Sljedeće godine priključile su se i Velika Britanija, Danska i Austrija, koje su s prvog festivala diskvalificirane zbog zakašnjelih prijava. Broj zemalja sudionica od tada neprekidno raste.

Ove jubilarne godine pobjednica Eurosonga je Ukrajinka Jamala, sa singlom 1944. Ovogodišnja predstavnica Hrvatske, Nina Kraljić, osvojila je 23. mjesto te se okrunila titulom Miss Eurosonga, ali i najgore odjevenom na natjecanju. Da Eurosong privlači pozornost diljem svijeta, govori i činjenica da je nekoliko minuta tom natjecanju u svojoj emisiji posvetio i Steven Colbert. (VLM)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene