Tužna obljetnica smrti

Bila je u najsretnijem razdoblju života... Prošlo je 17 godina od tragične smrti Ene Begović

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Jer Ena je za mene ipak bila samo jedna, ostala je zauvijek Ena i samo Ena", rekao je nedavno Josip Dikan Radeljak.

Prošlo je 17 godina otkako je u tragičnoj prometnoj nesreći život izgubila neponovljiva Ena Begović. Diva hrvatskog glumišta izgubila je život 15. kolovoza 2000. godine na Braču, gdje je ljetovala uz supruga, poduzetnika Josipa Radeljaka, svoju majku Terezu, tada tek rođenu kćerkicu Lanu i Radeljakovog sina iz prvog braka - Lea Radeljaka. Krenuli su obiteljski u posjet prijatelju Stipici Kalogjeri, no tijekom vožnje dogodila se nesreća koja je ugasila život Ene Begović. Imala je tada 40 godina i uživala je u najsretnijem životnom razdoblju. Svega mjesec i pol dana ranije prvi put je postala majka, što joj je bila višegodišnja želja. Konačno je Ena bila ispunjena i privatno i poslovno. Njen odlazak šokirao je cijelu Hrvatsku, a zauvijek ostavio trag na živote njene obitelji.

Pogledaj i ovo Mia Begović Prošle su 22 godine Naša glumica emotivno se prisjetila pokojne sestre na poseban dan: ''Brojim svaki tvoj rođendan...''

"Velikoj Gospi zavjetovana sam od malih nogu. Nekako se to dogodilo baš na taj dan. Cijelo ljeto prolazi mi u iščekivanju tog datuma, iako je moja seka svaki dan sa mnom", govori sjetno glumica. Kako godine prolaze, priznaje, sve joj teže pada njihova razdvojenost. "Što sam starija sve je više prisutna u meni. Čovjek tek s vremenom shvati koliko su dragocjeni neki ljudi, pogotovo oni koji su zauvijek obilježili vaš život. Ja sebe ne doživljavam kao jedinku, uvijek smo bile nas dvije. Bile smo nevjerojatno vezane i nevjerojatno otvorene", kazala je glumica Mia Begović nedavno u intervjuu za DNEVNIK.hr.

Jedna drugoj bile su jedina utjeha, bezuvjetna potpora i zaštita. "Veliki dio školovanja provele smo nas dvije bez roditelja. Ona je već bila zvijezda, a ja mlada glumica koja nije znala tko joj glavu nosi. Iako smo bile jako bliske, u jednom trenutku trebao mi je mali odmak od nje jer se kao starija sestra ponašala jako zaštitnički prema meni. Uvijek sam ja nekako bila hahar. Nisu to bile neke velike gluposti, ali nismo ih u to doba htjele reći roditeljima", dodala je glumica.

Miji sestra nedostaje jako i svakodnevno, a nikad njen odlazak neće preboljeti ni Josip Radeljak Dikan. 'Ni najgorem neprijatelju ne želim da proživi tugu i strah koji sam osjećao kada sam se jutro nakon tragične pogibije svoje supruge našao posve sam, s tek rođenom djevojčicom u rukama! U trenutku kada uopće uspijete preživjeti životnu tragediju, možda ravnu onim grčkim - pogibiju voljene Ene, prisiljeni ste odabrati samo jednu od tri mogućnosti - otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom, “liječeći” se svim mogućim sredstvima, pa tako i provizornim 'ljekovitim' vezama i brakovima, u svakom slučaju aktivnim životom kao da se ništa nije dogodilo, po principu “da zaboraviš - da ne poludiš. Jer Ena je za mene ipak bila samo jedna, ostala je zauvijek Ena i samo Ena', rekao je Radeljak nedavno u svojoj ispovijesti. Ipak, kao velika sreća i plod fatalne ljubavi tu je njihova Lana, djevojka koja danas ima 17 godina, pohađa gimnaziju i prava je slika i prilika svoje majke.

Ne treba zaboraviti ni veliki obol koji je hrvatskoj umjetnosti dala Ena Begović. Talentirana, karizmatična, prelijepa. Ostat će zapamćena po brojnim ulogama, a pogotovo po ulozi barunice Castelli, za koji je nagrađena i Zlatnom arenom. Ipak, bila je tijekom karijere Ena i Ana Karenjina, Teuta, kontesa Nera... Niti njene uloge, niti njena pojava... Ena nikad neće biti zaboravljena.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene