Ostati će zapamćena

Prije četiri godine preminula od predoziranja - pridružila se 'Klubu 27'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Pjevačica Amy Winehouse zauvijek će ostati zapamćena po svom glasu, a ovo su stvari koje niste znali o njoj.

Pjevačica Amy Winehouse umrla je prije četiri godine 23. srpnja 2011. u dobi od samo 27 godina i glazbeni je svijet zavila u crno. Njen dubok, bogat glas u najmanju je ruku oduševljavao, a iza sebe ostavila je tisuće obožavatelja koji su je nazivali kraljicom R&B-a, soul-a i jazz-a.

Pogledaj i ovo Aaliyah (Foto: AFP) Okrutna sudbina Avionski pad i nadrogirani pilot koštali su je života, no ona je do danas ostala kultna R&B zvijezda

Amy je britanska pjevačica koja je prva u povijesti osvojila pet Grammyja, tri je puta osvojila nagradu Ivor Novello: prvu 2004. godine za pjesmu Stronger Than Me, drugu 2007. godine za pjesmu Rehab, a treću 2008. godine za pjesmu Love is a Losing Game.

Trailer za film o prerano preminuloj divi dirnut će vas do suza

Ipak, uz nju se vežu i brojni skandali koji su uključivali prekomjernu upotrebu droge i alkohola. Iako nakon obdukcije u tijelu nije pronađena droga, slavna pjevačica preminula je zbog pretjerane količine alkohola u krvi zbog koje je prestala disati i pala u komu.

Njezine pjesme ostale su iza nje, a ovo su neke stvari koje možda niste znali o Amy Winehouse.

1. „Rehab“, pjesma koja je Amy učinila poznatom, nastala je sasvim slučajno. Prve stihove pjesme „izvalila“ je žaleći se producentu M. Ronsonu kako je prijatelji nagovaraju da se prijavi u kliniku za rehabilitaciju zbog zloupotrebe alokohola.

2. U travnju 2008. pozirala je gola za britanski „Easy Living“ u pokušaju podizanja svijesti o raku dojke kod mladih žena i potrebe preventivnog pregleda.

3. Imala je ukupno 11 tetovaža, a prva koju je dala napraviti bila je Betty Boop na stražnjici.

4. Amyn najdraži koktel bio je Rickstasy. Sastoji se od vodke, likera od banane, Southern Comforta, i Irish cream-a)

5. Bila je na plastičnoj operaciji grudi i usnica. Uzrok tomu, bila je najvjerojatnije posljedica dugogodišnjeg konzumiranja alkohola i drogiranja.

6. Amy otac podijelio je njezinu odjeću njenim obožavateljima: „ To bi i Amy željela - da njezini obožavatelji dobiju nešto njeno."

7. Dokumentarni film o glazbenom usponu, ali i burnom životu pjevačice Amy Winehouse, već u prvom vikendu prikazivanja oborio je britanski rekord. U samo tri dana film Asifa Kapadija - Amy zaradio je više od 500 000 funti te postao najuspješniji dokumentarac u britanskoj povijesti. Film se prikazao u 100 kina diljem Velike Britanije.

8. Bryan Adams napisao je pjesmu za Amy, kako bi joj pomogao prevladati ovisnot o drogi. Pjesma pod nazivom Flower Grown Wild, govori o opasnostima pri konzumiranju droga.

9. Prema službenim nalazima obdukcije Amy je umrla od predoziranja alkoholom i pridružila se „Klubu 27“ kojem pripadaju Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain i James Morrison.

10. Na Amyn sprovod je prva stigla Amyna veoma bliska prijateljica Kelly Osbourne. Počast joj je odala noseći frizuru kakvu je Amy uvijek nosila. Prisutan je bio i Mark Ronson, producent s kojim je pjevačica surađivala. S obzirom da je bila jako vezana uz baku, koja je također bila glazbenica, nakon što je kremirana, Amyn je pepeo pomiješan s pepelom njene bake.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene