453832
453832
453832
453832
453832

USPRKOS ZABRANAMA Prije 27 godina Prljavci su održali legendarni koncert!

  • , 17.10.2016., 13:27
  • Autor:
  • komentara

Iako se nije blagonaklono gledalo na isticanje domoljublja i hrvatstva, legendarni Prljavci su uspjeli održati koncert kojeg se i danas sjećamo.

 
 
 
 
Koncert Prljavog kazališta prije 27 godina(Screnshoot: YouTube)
Koncert Prljavog kazališta prije 27 godina(Screnshoot: YouTube)

Prije točno 27 godina legendarni Prljavci učinili su gotovo nemoguće. Na koncertu koji je trebao biti zabranjen 17. listopada 1989. godine na tadašnjem Trgu Republike u Zagrebu dogodio se najveći skup u povijesti na našim prostorima. Pema nekim procjenama na koncertu je bilo između 250.000 i 300.000 ljudi. Nitko nije ni slutio da će to biti pravi spektakl.

Koncert Prljavog kazališta prije 27 godina(Screnshoot: YouTube)

Običan rock koncert tada se pretvorio u iznimno značajan događaj koji je najavio i nadolazeće razdoblje, raspad SFRJ i Domovinski rat. Iako se na isticanje domoljublja nije blagonaklono gledalo i unatoč prijetnji da će policija isključiti struju, to se ipak nije dogodilo. Koncert je održan i više nego uspješno.

Prljavci su na tom koncertu prvi put izveli pjesmu ''Mojoj majci'' koja je postala svojevrsna prekretnica u njihovoj karijeri koja je krenula uzlaznom putanjom.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se