448470
448470
448470
448470
448470

NIKAD PREŽALJENA Najtužnija princeza na svijetu poginula prije 19 godina

  • , 31.08.2016., 08:32
  • Autor:
  • komentara

Princeza Diana poginula je u Parizu, prije točno 19 godina. Njezina dobra djela, karizma, ljepota... Sve to učinilo ju je ženom koja živi vječno.

 
 
 
 
Princeza Diana (Foto: Getty)
Princeza Diana (Foto: Getty)

Nikad prežaljena, nikad voljenija. Rijetko tko imao je toliku ljubav naroda, ljubav kakvu je imala 'kraljica srca' - princeza Diana od Walesa. Prije točno 19 godina dogodila se tragična prometna nesreća u Parizu, a u njoj je život izgubila omiljena Diana. Bila je ikona stila, velika humanitarka, glasnogovornica obespravljenih. Upravo zbog svog humanitarnog rada ostala je omiljena do danas. Zalagala se za sve koji su živjeli na marginama društva. Za izbjeglice, zatvorenike, žrtve rata, beskućnice, ovisnike, oboljele od AIDS-a. Nebrojeno puno ljudi našlo se na listi onih kojima je Diana pomogla. A kada je poginula, svijet joj je zaista ljubav vratio. Ne postoji zemlja u kojoj se nije tugovalo, ne postoji nitko tko ju je zaboravio.

Princeza Diana (Foto: Getty)

A njezina priča je zaista priča o princezi iz bajke. S tužnim završetkom. Princeza je rođena kao Diana Spencer. U princa Charlesa zaljubila se u ljeto 1980. godine, a kada je imala svega 20 godina udala se za njega. Televizijski prijenos svadbe gledalo je više od 700 milijuna gledatelja. Nakon kraljevske svadbe uslijedilo je prvo dijete - sin William, a potom je stigao i njegov mlađi brat, princ Harry. Iako im se rodilo dvoje djece, princ Charles i Diana imali su bračne probleme, a tabloidi su ih jedva dočekali.

Princ William, princeza Diana (FOTO: Getty)

Diana se sa svime teško nosila, pa se pričalo kako se bori s depresijom i bulimijom. Usto, nikad se nije do kraja naviknula na sve što nosi kraljevska obitelj. Htjela je mir i privatnost, a to je bilo zadnje što je mogla dobiti. Suprug ju je varao, a i Diana se našla na meti govorkanja o izvanbračnim izletima. Nakon 11 godina braka, 1992. godine princ Charles i Diana su se rastali. Dvije godine je potom provela uz kirurga Hasnata Khana, a mnogi su tvrdili da je on ljubav njenog života.

Princeza Diana (Foto: Getty Images)

Nakon njega, počela je vezu s Dodijem Fayedom, sinom egipatskog poduzetnika Mohameda Al-Fayeda. Nekoliko mjeseci proveli su u vezi, a potom oboje poginuli u tragičnoj nesreći 31. kolovoza 1997. godine. Za njihovu pogibelj krivo se veliki broj paparazza koji su okružili automobil, dok su drugi krivili vozača automobila u kojem se princeza Diana nalazila. No, Mohamed Al-Fayed nikad nije prestao vjerovati da se radilo o naručenom ubojstvu koje su izveli pripadnici britanske vojne obavještajne službe, a po naredbi britanske kraljevske obitelji.

Tugovala je za njoj cijela Britanija, cijeli svijet. Diana je bila šarmantna, karizmatična, voljela je humanitarni rad... Graciozna, ali i borbena. Svojim sinovima pokušavala je pokazati kako žive obespravljeni, htjela ih je naučiti kako se brinuti za slabije, kako živjeti što normalnije. I danas je zaista tako. Princ William i Harry žive onako kako bi njihova majka htjela.

Na neki način, Diana živi i danas. Njezina dobra djela, karizma, ljepota... Sve to učinilo ju je ženom koja živi vječno.

 

Grob princeze Diane (Foto: Getty Images)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se