Borba protiv AIDS-a

Princ objavio video koji je obišao svijet - jeste li se i vi testirali?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Rano otkrivanje virusa jako je važno, a tu je poruku poslao i sam princ Harry.

Princ Harry putem društvene mreže Facebook javno je objavio svoje testiranje na virus HIV kako bi poslao poruku koliko je rano otkrivanje važno za borbu protiv AIDS-a.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry evo ih opet Meghan i Harry vraćaju se na Netflix nakon bombastičnog dokumentarca, potvrdili su čak dvije nove serije!

'Čak i ljudi koji smatraju da nema nikakve šanse da su zaraženi trebali bi obaviti testiranje kako bi poslali pozitivnu poruku', objasnio je princ.

 

Ovo nije prvi puta da se član kraljevske obitelji uključio u borbu protiv ove bolesti. Godine 2006 osnovana je dobrotvorna organizacija Sentebale koja se brine za djecu i siročad koji su zaraženi virusom HIV-a.

Test traje doslovno minutu i rezultate dobivate odmah. Saznajte gdje u Hrvatskoj možete obaviti testiranje.

HIV se prenosi s čovjeka na čovjeka, najčešće putem nezaštićenog spolnog odnosa kada dođe do oštećenja sluznice i izravnog kontakta s krvlju ili spolnim tekućinama zaražene osobe.

HIV je virus koji spada u spolno i krvlju prenosive infekcije te napada imunološki sustav i uzrokuje cjeloživotnu kroničnu bolest, koja najčešće nema simptoma dugi niz godina. Liječenje zaustavlja napredovanje bolesti i razvoj AIDS-a. AIDS je krajnji stadiji HIV infekcije koji nastaje uslijed uništenja imunološkog sustava, kada se javljaju različite bolesti zbog smanjenog imuniteta. Stoga je važno da dijagnoza bude što ranije postavljena kako bi se osoba uključila u skrb i počela koristiti terapiju te kako bi se spriječilo nesvjesno širenje infekcije.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene