Triads

Što je skrivilo njegovu smrt 'Prokletstvo zmaja' ili Iluminati?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svoj prvi film snimio je kada je imao samo godinu dana. Razvio je sistem borilačke vještine 'Jeet kune do' i snimio više od 30 filmova.

Bruce Lee rođen je 27. studenog 1940. godine u San Francisku. Legendarni Bruce zauvijek će ostati zapamćen po specifičnom načinu borbe i popularizaciji borilačkih vještina putem filmskog platna. Na kraju krajeva, svi smo željeli biti Bruce Lee kad smo bili mali.

Pogledaj i ovo Filip Nola - 5 Nešto je drugačije Sjećate li se psihijatra iz popularne serije "Naša mala klinika"? Evo koliko se promijenio otkad je glumio omiljeni lik!

Osim više od 30 filmskih uloga, Bruce je razvio sistem borilačke vještine, točnije sistem samoobrane 'Jeet kune do'. Prvi film u kojem je glumio zvao se 'Golden Gate Girl', a zanimljivo je to da je tada imao samo godinu dana.

VJERUJETE LI U DUHOVE? Oni su od nevjernika napravile vjernike

10. svibnja 1973. godine, Bruce je snimao audio zapis za film 'Enter the Dragon' u Hong Kongu kada mu je odjenom pozlilo. Doživio je neku vrstu napada i dobio stravičnu glavobolju. Hitno je prebačen u bolnicu gdje su liječnici zaključili kako se radi o celebralnom edemu. Lijekovima su Bruceovo stanje vratili u normalu.

20. srpnja Bruce je večerao sa zvijezdom Jamesa Bonda, Georgeom Lazenby kako bi raspravili o filmu koji su željeli snimiti zajedno. Sastao se i sa Raymondom Chowom i kasnije se odvezao do kolegice Betty Ting. Nedugo nakon što ih je Chow napustio, Bruce se požalio na jaku glavobolju. Ting mu je dala tabletu protiv bolova koja je ujedno opuštala mišiće. Lee je odlučio leći i odspavati, ali više se nikada nije probudio. Iako je službeni razlog njegove smrti edem na mozgu, vrlo brzo su se pojavile razne teorije. Jedna od njih bila je ta da je za njegovu smrt kriva 'Triads', jedna od grana međunarodne kriminalne organizacije. Neki su tvrdili kako su ga upravo članovi 'Triadsa' ubili.

Smrti kriju mračne tajne: Sklopili su ugovor s vragom i za to platili životom?!

Ipak najzanimljivija teorija odnosi se na 'Prokletstvo zmaja'. Kletva se aktivirala retroaktivno kada Lee nije ispunio drveno proročanstvo prema kojem je trebao biti glavni zaštitnik dinastije Li od koje potječe njegova krvna linija. Njegova obitelj pripadala je istočnim Iluminatima koji su se udružili s onim zapadnim, a posebno s Britanskim kako bi stvorili Red Zmaja, tajno društvo koje je obožavalo kineske demone. S obzirom na to da se Bruce nije predao demonima, kletva je stupila na snagu i tako okončala njegov život. Na žalost, njegovom smrću prokletstvo nije završilo.

Njegov sin Brandon, poginuo je tijekom snimanja filma 'Vrana' imao je samo 28 godina. Njegovom smrću prekinuto je prokletstvo jer je on bio posljednji muškarac u njihovoj obitelji. Brandon je poginuo u bizarnoj nesreći tijekom snimanja, a neki od teoretičara tvrde kako su za njegovu smrt direktno odgovorni Iluminati.

Bruce je preminuo 20. srpnja 1973. imao je 32 godine, a Brendon je poginuo 20 godina kasnije 31. ožujka 1993. godine u dvadesetosmoj.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene