444177
444177
444177
444177
444177

17 GODINA OD TRAGIČNE SMRTI 'Njihova veza bila je moćna, ali teška'

  • , 22.07.2016., 11:10
  • Autor:
  • komentara

Prošlo je sedamnaest godina od tragične smrti JF Kennedyja Jr. i njegove supruge Carolyn Bessette. Njihova priča i danas intrigira javnost.

 
 
 
 
John F. Kennedy Jr. i Carolyn Bessette (Foto: Getty)
John F. Kennedy Jr. i Carolyn Bessette (Foto: Getty)

Sedamnaest godina nakon tragične smrti pripadnika američke 'kraljevske' obitelji, John F. Kennedyja Jr. i njegove supruge Carolyn Bessette, američki magazin People objavio je tekst u kojem se najbliži ljudi para prisjećaju posljednjih mjeseci njihovog života. Oduvijek je poznato svojevrsno prokletstvo obitelji Kennedy, koje nažalost, nije zaobišlo ni karizmatičnog miljenika američke javnosti, zgodnog Johna.

I dok je njega javnost obožavala, a mediji stalno pratili, John je na pažnju bio naviknut, no njegova lijepa supruga Carolyn nikako se nije mogla naviknuti na pozornost. Osim toga, imala je imidž hladne plavuše, iako prijatelji kažu da se radilo o jako toploj i dobroj osobi. 'Bila je jako kompleksna žena. Šokiralo ju je što je uz njega postala toliko poznata', priča njena prijateljica Sasha Chermayeff.

John F. Kennedy Jr. i Carolyn Bessette (Foto: Getty)

U dokumentarcu 'I Am JFK Jr.', koji s prikazivanjem kreće početkom kolovoza, nekoliko njegovih prijatelja tvrdi da ju je John pokušavao zaštititi od šoka prevelike slave i stalne pažnje, koja ju je zadesila nakon što su se 1996. godine vjenčali. 'John je obožavao Carolyn, bio je očaran njome, fizički i duhovno, od trenutka kad ju je upoznao. Mislim i da im je bilo teško jer je ona zbog njegove slave bila pod prevelikim stresom', dodao je njegov prijatelj Brian Steel.

John F. Kennedy Jr. i Carolyn Bessette (Foto: Getty)

'Bilo mu je teško nositi se s njenom nesposobnosti za javnim životom. Ona je morala raditi na tome, a on joj je htio s time pomoći. Želio je djecu i obožavao svoje nećake i nećakinje. Bili su životni partneri', dodao je Brian. 'Bili su jako strasni jedan prema drugome. Njihova strast očitovala se u velikoj ljubavi, ali i nevjerojatnim svađama. Bila je njihova veza intrigantna, ali i teška. Privlačili su se kao magneti i imali su moćnu vezu. Njihova privlačnost bila je jako intenzivna', dodaje Brian.

John F. Kennedy Jr. i Carolyn Bessette (Foto: Getty)

Postojale su, naime, spekulacije da su Kennedy i Carolyn razmišljali o razvodu prije nego su tragično poginuli. Prijatelji para demantiraju takve navode i kažu da je njihova veza bila prejaka. Nikad nisu živjeli bajku, no nisu je ni očekivali. Nažalost, sve želje para prekinute su u srpnju 1999. godine, kada se srušio privatni avion u kojem su bili John, Carolyn i njena sestra Lauren. Ostali su, ipak, ikone američkog društva.

John F. Kennedy Jr. i Carolyn Bessette (Foto: Getty)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se