U 71. godini

Tužan dan u svijetu glazbe: Preminuo je slavni basist

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Vijest o smrti potvrdila je njegova obitelj...

Jack Bruce, Bivši basist benda Cream preminuo je danas u 71. godini života, a ovu je informaciju potvrdila njegova obitelj na Facebooku.

'S velikom tugom vas želimo obavijestiti da je naš voljeni Jack preminuo. Svijet je postao siromašniji bez njega, ali Jack će uvijek živjeti u glazbi koju nam je ostavio', napisali su u objavi.

U 83. godini preminuo je modni dizajner Oscar de la Renta

Ne zna se od čega je točno preminuo, no poznato je da je glazbenik imao velikih problema s jetrom. Bruce je bio dio 'slavnog trojca' kojeg je činio zajedno s gitaristom Ericom Claptonom i bubnjarom Gingerom Bakerom, a napisao je i otpjevao klasike poput 'Sunshine of Your Love', 'White Room' i 'I Feel Free'. U vrlo kratkom vremenu uspjeli su prodati 35 milijuna albuma u svijetu. Njihov album 'Wheels of Fire' bio je prvi dvostruki platinasti album na svijetu.

Cream se raspao u studenom 1968., a Bruce je nakon prvog raspada benda započeo samostalnu karijeru. Posljednji album 'Silver Rails' objavio je u travnju ove godine. 2005. band je održao koncerte u Londonu i New Yorku, a 2006. su primili Grammyja za životno djelo.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene