Makedonska umjetnica

Preminula kraljica romske glazbe Esma Redžepova

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica romske glazbe Esma Redžepova umrla je u dobi od 73 godine, javili su nedjelju makedonski mediji.

Makedonska umjetnica glazbeno je bila aktivna više od 55 godina, a Makedonija je smatra jednim od najvećih glazbenih ambasadora svoje zemlje.

Pogledaj i ovo showbuzz Jedna i neponovljiva Evo kako izgleda jedina kći Esme Redžepove, usvojila ju je uz 47 dječaka, takvu je odluku donijela iz jednog razloga i nije požalila!

Kraljicom romske glazbe službeno je proglašena 1976. na Prvom festivalu romske glazbe održanome u Indiji, kada joj je priznanje uručila Indira Gandhi.

U svojoj bogatoj karijeri Esma Redžepova održala je nebrojene koncerte, a zadnji put u Zagrebu je nastupila u travnju ove godine.

Snimila je oko tisuću pjesama, a za dobar dio njih bila je autor i glazbe i teksta. Objavila je više od 500 ploča, kazeta i CD-a, kako za domaće, tako i za strane diskografske kuće.

Osim po svojem glazbenom stvaralaštvu i bogatoj glazbenoj karijeri od gotovo 60 godina, Esma Redžepova poznata je i kao humanitarka.

Zajedno sa svojim pokojnim suprugom Stevom Teodosievskim, odgojila je, školovala i udomila 47-ero djece. Za svoj humanitarni rad, dvaput je bila kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir, a dobitnica je i brojnih drugih priznanja i nagrada. (Hina)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene