svi na operu

Društvena krema u HNK - I Borna Rajić se vratila u grad

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Do posljednjeg mjesta ispunjeno Hrvatsko narodno kazalište i odlična predstava najavili još jednu uspješnu i bogatu kulturnu sezonu. Premijeru opere nisu propustile ni brojne poznate osobe.

Službeni početak sezone u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježila je zagrebačka premijera operne predstave Giuseppea Verdija Traviata

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Opera Evgenij Onjegin ponovno na repertoaru HNK

Veličanstveni klasici Boljšoj baleta i prijenosi uživo Metropolitan opere iz New Yorka ekskluzivno u Cineplexx kinima!

Opera je izvedena u integralnoj verziji baš onako, kako je postavljena muzički i scenski na premijeri 2009. u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Nastavak je ovo uspješne suradnje zagrebačkog HNK i Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji Janusza Kice. U glavnim ulogama ove prekrasne operne priče kao Violeta i Alfredno nastupili su Sanja Kerkez i Sebastian Ferrada te Vitomir Marof u ulozi Georgia Germonta.



Glavno lice u operi je Violetta Valery, milosnica bogataša koja slučajno susreće iskrenu ljubav, a zatim ju gubi zbog nemilosrdnih predrasuda društva te na kraju, napuštena i shrvana bolešću umire u siromaštvu. Na licemjernost društvene osude mlade djevojke ukazuje i naslov Verdijeve opere – la traviata što znači zalutala ili skrenula s puta. “Nema za te čara neg tvoj provanski rodni kraj”, arija koja je odmah postala šlagerom klavirskih albuma, verglaša i kavanskih glazbi, ne gubeći u više od sto godina otrcane upotrebe ništa od svoje ljepote i sugestivne osjećajnosti ili kako je netko primjetio cijela Traviata Verdijeva je prva intimna glazba, njegovo svjedočenje o ljubavi kao ljudskoj sudbini.

Nove izvedbe Traviate najavljene su za 18. i 19.09.2015. i tada će u glavnim ulogama nastupati Sanja Kerkez (u ulozi Violette Valery), Sebastian Ferrada (18.9.) i Nikša Radovanović (19.9) (u ulozi Alfreda Germonta) te Vitomir Marof (18.9.) i Ljubomir Puškarić (19.9.) (u ulozi Giorgio Germont).

Među ljubiteljima opere bila su brojna poznata lica kulturne, umjetničke i znanstvene hrvatske scene redatelji Vinko Brešan, Arsen Ostojić, glumci Nikša Kušelj, Iva Mihalić s dečkom Leonardom Jakovinom, Alma Prica, Doris Šarić Kukuljica, Senka Bulić, akademik Zvonko Kusić, liječnici dr. Damir i dr. Ljerka Eljuga, prof. Nikola Gavella, prof. Nadežda Čećinović, ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić, arhitektica Vedrana Ergić, ... među njima je bila i dizajnerica Borna Rajić poznata po svojim kontroverznim komentarima. Ovoga je puta bila decentna, no svakako primijećena. 

Na zagrebačku premijeru stigla je iz Pariza, a zadnjih par dana uživa u Zagrebu. Mnogi njezini pratitelji jedva čekaju novi video blog na kojem rado dijeli savjete o životu.

 

Spremne za Traviatu - with @kristinabangoura / be AMBITIOUS AUDACIOUS EXUBERANT PASSIONATE LIBERATED/ celebrating #love #life #lifestyle #art #beauty #croatia

A photo posted by Borna Rajic (@bornarajic) on

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene