Dramatična ljubavna priča

Preljub koji je Ana platila životom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tolstojeva priča o nesretnoj obitelji inspirirala je redatelja Joea Wrighta za trinaesti film o Ani Karenjini.

Dramatična ljubavna priča ovoga je puta smještena je u samo središte drame – na kazališne daske. Sjajan je to spoj kazališta na filmskom platnu, pun kreativnih ideja. Dramatična i raskošna priča osvojila je i Hrvate, pa je Ana Karenjina bio najgledaniji film proteklog tjedna.

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

'Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način', rečenica je to kojom počinje Tolstojev roman. Ista rečenica se mnogima urezala duboko u pamćenje, a tragična bezvremenska romansa poslužila je kao inspiracija i redatelju Joeu Wrightu.

>> Još jednom prepoznat rad Hrvatice: 'Pala' prestižna nominacija!

Ana Karenjina, koju je utjelovila Keira Knightley, u njegovoj je verziji jednako nesretna i nerazumna. Keira je prilično uvjerljiva kao žena koja ima sve, no i dalje nije sretna. Žena koja je zbog strastvene ljubavi napustila sina, supruga na ministarskoj poziciji, a zatim i kćer koju je dobila iz ljubavničke veze s mladim konjičkim oficirom grofom Vronskim kojega glumi Aaron Taylor-Johnson.

Tragična Ana Karenjina

Ana se s 18 godina udala za uglednog i savjesnog Karenjina kojega je utjelovio Jude Law. Njihov je brak uljuljan u sigurnost, no bez strasti. Hrabrost i ludost bacili su je u zagrljaj vojnika s kojim je napokon osjetila sreću. 'Više ne zna gdje počinje ona, a gdje završava on', rečenica je koju je davno napisao Tolskoj u svojem romanu.

>> Hoće li ovo biti njezina uloga života?

Anu nije ju bilo briga ni za ogovaranja, no teško joj je palo izopćenje iz bogatog ruskog društva. Bila je buntovnica svog doba no nije mogla biti sretna. Nije više vjerovala ni svom ljubljenom Vronskom, s godinama je postala paranoična ljubomorna alkoholičarka sklona depresiji. I sama pomisao da ju Vronski vara s drugom, za nju je bio poguban. Život koji više nije vrijedio i koji je skončala - pod vlakom.

Sjajna je i druga strana filma – sretna ljubavna priča Levina (Domhnall Gleeson) i princeze Kitty (Alicia Vikander) koji se vjenčaju i dobiju dijete. Oni shvaćaju da su jedni od onih sretnih obitelji.

Sve u svemu, film vrijedan gledanja i to ne samo zbog sjajnih raskošnih kostima i originalnog Chanelovog nakita koji će zadovoljiti sve modne zaljubljenice! Priča bi bila još uvjerljivija da je na originalnom ruskom jeziku.

Film je i nominiran za Oscara u četiri kategorije, a zlatni kipić odnijeli su za kostimografiju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene