PRVE snimke s krštenja

Ponosni Kate i William: Princ George neodoljiv u svojoj krsnoj haljinici!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kate Middleton i princ William krstili su svojeg 3-mjesečnog sina Georgea. Evo i prvih fotografija i detalja s krštenja!

U Velikoj Britaniji je sve spremno za novo nacionalno slavlje - krštenje princa Georga!

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle Iznenađeni? Evo kako su i kada Meghan Markle i princ Harry saznali da je Kate Middleton bolesna: "Nekoliko izvora potvrđuje da..."

Kate i William stigli su u palaču St.James u koju je smještena kapelica u kojoj su krstili sina princa Georgea. Prva je stigla kraljica Elizabeta s vojvodom od Edinburgha, zatim princ Charles i Camilla te princ Harry. Bila je tamo i Kateina strana obitelji - sestra Pippa, brat James i roditelji.

Kate Middleton za posebnu je priliku nosila dizajn svoje omiljene modne kuće Alexander McQueen, a nosila je i šarmantni šeširić čiji dizajn potpisuje Jane Taylor.

Krštenje će biti intimno, po želji princa Williama i vojvotkinje Kate. Izvodit će se duhovne pjesme 'Breathe on Me', 'Breath of God' i 'Be Thou My Vision'.

Mladi par ponovno je pokazao da će mijenjati tradiciju. Vojvotkinja i Vojvoda od Cambrigea objavili su i sedmero krsnih kumova za sina Georgea, a ne njih šest kako je do sada bilo.

Detlja s krštenja

- Mali zbor do šest muškaraca i 10 dječaka izvodio je duhovne pjesme. Muškarci su nositi plašteve sa simbolom Kraljičinog križa, dok su dječaci nositi grimizne kapute sa zlatnim detaljima.

- Ceremonija krštenja trajala je 45 minuta

- U kraljevskoj kapelici u palači St.James bilo je oko 40 uzvanika

- Kapelica je bila ukrašena s bijelim cvijećem i svijećama

>> Oči cijelog svijeta danas su uperene upravo u ovu kapelicu

Sedmero odabranih kumova su: 

Rođakinja princa Williama Zara Tindall (koja je ujedno i jednina kraljevske krvi), a tu su i Kateina bliska prijateljica te dizajnerica interijera Emilia Jardine-Paterson. 

Ulogu krsnog kuma prihvatio je Williamov prijatelj s fakulteta St. Andrews Oliver Baker, zajednički prijatelj para Hugh van Cutsem, privatna tajnica prinčeva Williama i Harryja Jamie Lowther-Pinkerton, sin vojvode od Westimstrea Hugh Grosvendor, te stara prijateljica princeze Diane Julia Samuel, piše Daily Mail.

Georgeovi roditelji zamislili su taj događaj kao pravo intimno obiteljsko slavlje, i dok se s nestrpljenjem čekaju uzvanici modni svijet šuška što će odjenuti Kate Middleton dok se za sada zna kako je angažirala frizera koji je uređivao i princezu Dianu.

Georgea je krstio canterburški nadbiskup Justin Welby, koji je naglasio da krštenje ima i veliko povijesno značenje jer će princ George kad zasjedne na prijestolje formalno upravljati i engleskom crkvom.

Princ je nosio repliku čipkaste satenske haljine koju je nosio svaki monarh od 1841.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene