Tko bi rekao

TKO TO TAMO PJEVA Znate li tko stoji iza ovih pjesama?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sigurno ste puno puta čuli, pa čak i zapjevali ove pjesme, no znate li tko stoji iza njih?

Dok neke pjevače krase samo vrhunske glasnice, postoje i oni glazbenici koji osim što pišu pjesme za sebe, pišu ih i za druge kolege. I to ne bilo kakve pjesme, radi se o pravim hitovima i nekim od najpopularnijih pjesama svih vremena.

Pogledaj i ovo Beyonce (Foto: Instagram) još od djetinjstva Beyonce prvi put javno progovorila o bolesti s kojom bitku bije već godinama

'Party in the USA'

Britanska glazbenica Jessie J na početku svoje karijere napisala je pjesmu 'Party in the USA' prvotno za sebe, no smatrala je kako ipak ne predstavlja nju '110 posto'. Stoga ju je preoblikovala kako bi bila primjerenija za tadašnji album Miley Cyrus. Jessie J priznala je kako su joj tantijemi od te pjesme godinama plaćali stanarinu.

'Nothing Compares 2 U'

Pokojni glazbeni genije Prince tijekom svoje karijere napisao je preko tisuću pjesama, kako za sebe tako i za druge glazbenike. Jedna od najpopularnijih pjesama koju je napisao za drugog izvođača je balada 'Nothing Compares 2 U', koja je proslavila irsku pjevačicu Sinead O'Connor.

'Halo'

Frontmen grupe One Republic Ryan Tedder osim što piše pjesme za svoj bend, pisao je pjesme i za glazbenike poput Taylor Swift, Kelly Clarkson, Adele i Maroon 5. No, najpoznatija pjesma koju je napisao za drugog izvođača je zasigurno 'Halo', koja je postala jedna od najpoznatijih pjesama slavne Beyonce.

'Diamonds'

Kao i Tedder, Sia je osim po svom glasu poznata i kao jedna od najtraženijih tekstopisaca. Pjevači za koje je pisala uključuju Beyonce, Christinu Aguileru i Britney Spears, ali zasigurno svoju najpoznatiju pjesmu je napisala za Rihannu. 'Diamonds' je prodana u više od 7 i pol milijuna primjeraka, te tako postala jednom od najprodavanijih pjesama svih vremena.

'Till The World Ends'

Pjesmu koju pjeva princeza popa Britney Spears napisala je zapravo Kesha. I to dok je još surađivala s producentom Dr. Lukeom, kojeg je prošle godine optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje. Za ovu pjesmu Kesha je izjavila kako nikada u karijeri nije bila ponosnija ni na što drugo.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene