60. rođendan

Ovo sigurno niste znali o najmoćnijoj ženi u medijima!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedna od najpoznatijih i najomilljenijih američkih voditeljica Oprah Winfrey danas slavi okrugli 60. rođendan. Tim smo slavljeničkim povodom skupili o njoj zanimljive činjenice te se podsjetili zašto je toliko volimo.

1. Njezin prvi show zvao se 'People are Talking'

Pogledaj i ovo Oprah Winfrey - 5 Rustikalan štih Oprah Winfrey pokazala je djelić svoga raskošnog doma, za njega je dala nevjerojatnih 50 milijuna dolara!

Zajedno s novinarom Richardom Sherom vodila je lokalnu emisiju u Baltimoreu i to puno prije njezinog svjetski popularnog talk-showa 'Oprah Show'.

2. Njezino pravo ime je Ohpar

Svi je znamo kao Oprah, no ime koje stoji na njezinom rodnom listu je 'Ohpar'. Njena joj je majka nadjenula to ime, no s obzirom na mnoge potrgane jezike prilikom izgovora, prijatelji su je prozvali Oprah.

3. Postala je i ostala prva crnkinja milijarderka

Procjenjuje se da njezino bogatstvo iznosi 1,5 milijardi dolara; a  poslovno carstvo uključuje 'Oprah show', ženski časopis 'O', web stranicu, književni klub i satelitsku radio stanicu. No, svemu tome nije samo osnivačica, već i zaštitno lice!

Oprah otkrila ljubav svog života - 'To je stvarno istina!'

4. Popularnija je od Supermana i Elvisa

Barem prema VH1 televiziji koji su je postavili na tron pop kultura u povijesti čime je porazila i čeličnog čovjeka i kralja Rocka.

5. Njezina kilaža je opsesija – svih

Svi znaju da se cijeli život bori sa svojim kilama te koliko ih zapravo ne voli. Isprobala je sve vrste dijeta, prošla kroz 'jo-jo' faze, no svoje kile nikad nije skrivala te je njena svaka promjena bila pomno analizirana u emisijama. Sa svojih 38 godina bila je najdeblja s čak 107 kila, dok je najmršavija bila 2005. godine s 69 kilograma.

6. Njezino djetinjstvo bilo je traumatično

Kada je imala samo devet godina, silovao ju je njen rođak nakon čega je zatrudnjela. Sa 14 godina, dijete je umrlo. Priznala je i da je u svojim 20-im bila na kokainu.

7. Rođena je u siromaštvu

Neki su pod sretnom zvijezdom rođeni, a neki je kroz život pronađu. Oprah je tako rođena u siromašnom seoskom području američke države Mississippi. Do tinejdžerske dobi, odgajala ju je samohrana majka, a kasnije je odrasla u Milwaukeeu. Tek je u svojim 30-im postala bogata.

8. U vezi je sa Stedmanom Grahamom

Oprah je u dugogodišnjoj vezi s autorom Stedmanom Grahaom. Jednom je priznala kako se s njime nije vjenčala jer nije tradicionalna osoba. 'Da sam se htjela udati, to bi već odavno učinila. Ja nisam tradicionalna žena te ne živim tradicionalnim životom. Da smo se vjenčali, vjerojatno ne bi dugo ostali u braku', rekla je.

9. Posjeduje osam imanja

Njezin se glavni dom zove 'Obećana zemlja' te je vrijedan čak 50 milijuna dolara s pogledom na planine van Santa Barbare. Također posjeduje dvije kuće u New Jerseyu, stan u Chicagu, kuću na Fisher Islandu blizu Miamija, kolibu na skijalištu Telluride te vikendicu na Hawaiima i Antigui.

10. Darovala je cijelu publiku novim autima

Čak 276 Pontiaca čekalo je svoje vlasnike u publici njena showa. Naravno, čim im je to obznanila, nastala je histerija. No, to nije bio jedini put. Velikodušnost je pokazivala u još mnogo emisija.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene