'most za razvode'

Marilynka ga proslavila kao razvedenica, a sada ga RUŠE!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Američki grad Reno oprašta se od legendarnog "mosta za razvode", ovjekovječenog u filmu u kojem Marilyn Monroe ravno iz sudnice stiže na most i razmišlja hoće li u rijeku baciti vjenčani prsten.

"Most vjenčanog prstenja", čak i "most uzdaha" u aluziji na daleko slavniji venecijanski objekt, most u Renu postao je "prijestolnica razvoda" sve do 60-ih godina kada su i druge države liberalizirale zakon o razvodu.

Pogledaj i ovo Marilyn Monroe (Foto: Instagram) tužna ljubavna priča Njihov brak je potrajao samo devet mjeseci, a ono što je on radio čak 20 godina nakon njezine smrti još i danas fascinira

Otkrivene tajne jedne od najvećih diva Hollywooda Marilyn Monroe

Legenda o razvedenoj ženi koja se iz sudnice u Washoe County zaputila do mosta, skinula prsten i bacila ga u rijeku Truckee datira iz 20-ih godina prošlog stoljeća. Reproducirana je na brojnim fotografijama, razglednicama, a ponajviše holivudskim filmovima od kojih je svakako najpoznatiji "The Misfits" s Marilyn Monroe i Clarkom Gableom iz 1961.

Most službenog imena Virgina Street Bridge arhitekta Johna B. Leonarda mora se srušiti zbog dotrajalosti, unatoč naporima lokalne zajednice i povjesničara da se očuva ta građevina uvrštena 1980. na Popis mjesta američke nacionalne povijesti.

Aktivisti se još nadaju da nije sve izgubljeno, a gradske vlasti odabrale su rušenje jer nemaju gotovo 40 milijuna dolara potrebnih za njegov popravak. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene