posljednji angažman

Princ odlazi: Otkriveno čime će završiti svoju dužnost

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

S vremena na vrijeme princ Philip može se pojavljivati na javnim događanjima uz kraljicu, poručuju iz palače.

Princ Philip, 96-godišnji suprug kraljice Elizabete II., sudjelovat će u srijedu u svom posljednjem individualnom javnom angažmanu, nakon 22.000 sličnih dužnosti koje je dosad obavio, objavila je u ponedjeljak Buckinghamska palača.

Pogledaj i ovo Kraljica Camilla Teški dani za kralja Kraljica Camilla otputovala sama pa otkrila kako je Charles: "Bio je jako razočaran…"

Vojvoda od Edinburgha, koji je tijekom Drugog svjetskog rata služio kao mornarički časnik, sudjelovat će na paradi Kraljevskih marinaca. On je naime i zapovjednik mornaričkih komandosa. "Time se završava individualni program javnih nastupa vojvode, no s vremena na vrijeme može se u javnim nastupima pojavljivati uz kraljicu", kazala je glasnogovornica kraljevske palače.

Njegov odlazak u mirovinu najavljen je u svibnju, mjesec dana prije njegova 96. rođendana. Palača je također objavila da njegovo povlačenje iz javnosti nije povezano sa zdravstvenim stanjem.
Štafetu će predati svom sinu i nasljedniku princu Charlesu koji sve više predstavlja kraljicu Elizabetu na putovanjima u inozemstvu, kao i njegovi unuci, prinčevi Harry i William. (Hina) 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene