Dvostruko talentirani

GLUMCI I PJEVAČI Što je zapravo njihov posao?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Okušali su se u pjevačkim, ali i glumačkim vodama. Naravno, neki su bili uspješniji od drugih.

Hrvatska estrada puna je slavnih osoba koje su u više navrata prešle iz jednog karijernog smjera u drugi. Mnogi od njih su započeli kao pjevači ili glumci, a završili na nečem trećem. No, ima i onih koje se drže samo prva dva okvira, a mi vam donosimo takvih pet najpoznatijih estradnjaka.

Pogledaj i ovo Severina i Tarik Filipović bliski su prijatelji Tarik Filipović Sevki je rođendan čestitao u svom šaljivom stilu, evo što joj je poručio uz njihovu fotografiju!

Severina

Naša najpopularnija pjevačica, odlučila je prije deset godina okušati se u novoj karijeri. Dobila je glavnu žensku ulogu u filmu 'Duhovi Sarajeva', koji je snimala zajedno s Enisom Bešlagićem i Davorom Janjićem. Jedini dio filma koji se kritičarima dopao je upravo Severina, ali ona od tad nije se ponovno našla na filmskom platnu. Nakon filmske uloge, Seve se prebacila na kazališne daske. Predstavu 'Čekajući svog čovika' posebno je za nju režirao Jagoš Marković, a sljedeće godine, 2007. ponovo se našla na daskama, kada je dobila ulogu barunice Castelli u drami 'Gospoda Glembajevi'.

Nera Stipičević

Ova Makaranka je započela svoju karijeru pjevanjem, a na kraju završila na studiju glume. Sudjelovanjem u talent showu Supernova Music Talents 2003. godine Nera Stipićević privukla je pažnju velikih glazbenih kuća, završivši natjecanje kao jedna od finalista. Samo godinu dana kasnije izdala je svoj jedini album 'Nera', te se usredotočila isključivo na glumu. Od 2006. redovito se pojavljuje na kazališnim daskama, a imala je i par filmskih uloga. Neke od njezinih najznačajnijih predstava su bile u zagrebačkom HNK poput 'Opera za tri groša' Bertolta Brechta te 'I konje ubijaju' Horecae McCoya, za koju je bila nominirana u kategoriji najbolja mlada dramska glumica.

Frano Lasić

Poznat po svojoj glumačkoj karijeri, Frano je imao i vrlo uspješnu glazbenu karijeru, usprkos tome što je kratko potrajala. Javnost ga najbolje pamti kao Melkiora Tresića u filmskoj adaptaciji 'Kiklop' Antuna Vrdoljaka i po ulogama u raznim hrvatskim telenovelama. No, Lasić se početkom 1980-ih okušao i kao pjevač. Nastupio je na Splitskom festivalu zabavne glazbe sa skladom Đele Jusića 'Zagrljeni', a druga skladba 'Volim te budalo mala' je pobijedila na Zagrebfestu. Obje pjesme su bile iznimno popularne, te je Frano nakon toga odlučio snimiti longplejku koju je nazvao po samom sebi, a na kojoj se našao još jedan hit, 'Dobro jutro'.

Vanda Winter

Ona je jedna od rijetkih koja je zapravo sjedinila svoju ljubav prema pjevanju i glumi tako što se okrenula mjuziklima. Talentirana Vanda je spojila dvije strasti, te se od ranih 2000-ih našla na kazališnim daskama pjevajući. Debitirala je u ulozi Sheile na daskama kazališta Komedija u mjuziklu 'Kosa', a već sljedeće godine dobiva ulogu u rock-operi te upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uloga Ljepotice u mjuziklu 'Ljepotica i zvijer' donijela joj je 2008. nagradu hrvatskog glumišta, te dobiva još jednu nagradu 2011. za najbolje glumačko ostvarenje u radio-drami 'Bijele noći'.

Rade Šerbedžija

Najpoznatije ime iz naše regije koje i holivudske ptice na granama prepoznaju je svakako njegovo. Dugogodišnju glumačku karijeru započeo je u filmovima jugoslavenske produkcije, a već desetljećima glumi u stranim filmovima i serijama. No, Rade Šerbedžija se također bavi glazbom i pjesništvom. Napisao je i objavio dvije zbirke pjesama – 'Promjenljivi' i 'Crno, crveno', a prošle godine izdao je album koji je snimljen s Arsenom Dedićem tijekom trosatnog koncerta u dvorani Lisinski. Snimio je par albuma tijekom svoje karijere, a onaj i dan danas najpoznatiji je 'Ne daj se Ines' iz 1974. godine.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene