Na Krakow Film Festivalu

Veliko priznanje! Pero Kvesić odnio nagradu za najbolji dokumentarni film!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pero Kvesić snimio je dokumentarni film "Dum Sprio Spero". I sama nominacija za nagradu na prestižnom festivalu ga je razveselila. No, onda ju je dobio!

Urednik, književnik, scenarist, ali i redatelj - sve je to Pero Kvesić. Ovaj veliki hrvatski autor primio je u Krakowu, na tamošnjem filmskom festivalu, nagradu "Zlatni rog" kao redatelj najboljeg dokumentarnog filma za njegov "Dum Spiro Spero". Kako je sam prije dodjele istaknuo, na Krakow Film Festival prijavilo se više od 2300 filmova, da bi ih se svega 18 prikazalo u konkurenciji za glavnu nagradu. Veliko je to priznanje samo po sebi, istaknuo je Kvesić prije dodjele.

"U međunarodnoj konkurenciji za dokumentarni film, pobjedu uzima "Dum Spiro Spero", slavnog hrvatskog pisca Pere Kvesića. Maksima "Dum Spiro Spero" u naslovu je filma. Sam film, koji je napravio redatelj koji se bori s ozbiljnom plućnom bolesti, odraz je nade. Bilješka svakodnevne borbe posebna je vrsta videobloga, ispunjenog samoironijom i briljantnim komentarima na temu života i smrti", između ostalog su istaknuli na Krakow Film Festivalu. Film je, treba napomenuti, osvojio već nekoliko nagrada.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene