Otvoreno pismo za Gazu

I slavni supružnici apeliraju: 'Prekinite bombardiranje, ovo je genocid!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Penelope Cruz i Javier Bardem pozivaju na prekid bombardiranja Gaze te optužuju međunarodnu zajednicu zbog njezine inertnosti. Izrael optužuju za genocid.

Slavni glumci Penelope Cruz i Javier Bardem napisali su otvoreno pismo u kojem oštro osuđuju izraelsko bombardiranje Gaze te ga nazivaju 'genocidom', piše britanski Independent.

Pogledaj i ovo Penelope Cruz i Tom Cruise (Foto: AFP) egzotična ljepotica Gola se prvi put pojavila sa 17 godina u erotskoj seriji, a lagala je i o godinama, pa samu sebe zbunila

Glumci također zahtijevaju jaču reakciju Europske Unije te traže od nje da pomogne zaustaviti vojnu operaciju u kojoj je do sada poginulo više od 1200 Palestinaca. Civili, uključujući i djecu, čine većinu ubijenih.

Šokantna snimka: Cijela četvrt u Gazi sravnjena sa zemljom u sat vremena

U pismu slavnih glumaca, koje su objavili španjolski mediji, stoji: 'Gaza prolazi kroz živi užas ovih dana, opkoljena je i napadnuta sa svih strana - i s kopna, mora i iz zraka. Domovi brojnih Palestinaca su uništeni, uskraćena im je voda, struja, slobodno kretanje do bolnica, škola, a za to vrijeme međunarodna zajednica ne radi ništa!'

Izrael i dalje nemilosrdno raketira, bombardira i granatira Gazu, no govore kako su im mete samo Hamasovi zapovjedni centri, zajedno s lanserima raketa i skladištima oružja.

Unatoč strašnom razarnju i ogromnim žrtvama, Hamas i dalje ne pristaje na primirje, sve dok se njihovim uvjetima ne udovolji, navodno su riječi sjenovitog vojnog vođe Hamasa, Mohameda Deifa, prenosi Telegraph.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene