Kakav hit

NEPREPOZNATLJIVI Fenomenalne transformacije u koje je teško povjerovati

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nema što glumci neće napraviti za odličnu ulogu, a ovi velikani otišli su korak dalje, te odličnom šminkom i efektima postali fizički druge osobe.

Najveću sposobnost koja se traži od glumaca je mogućnost da mogu postati bilo tko. Biti kameleon, prilagoditi se svakoj ulozi, psihički i fizički velik je izazov, a ovim glumcima je to stvarno fenomenalno pošlo za rukom. Ove transformacije učinile su ih neprepoznatljivima.

Pogledaj i ovo Gerard Butler (Foto: Profimedia) Evo tko su oni Ne piju više ni kap alkohola: Nekad raskalašene zvijezde odlučile su se na novi, potpuno trijezan život

Brad Pitt

U filmu 'Neobična priča o Benjaminu Buttonu' Pitt tumači naslovnu ulogu, čovjeka koji je rođen kao beba koja ima fizička obilježja 86-godišnjaka, te on stari unatrag, odnosno svake godine je sve mlađi. Film je osvojio tri Oscara – za scenografiju, šminku i vizualne efekte, što je samo potvrda kako je ova transformacija jedna od najboljih ikada.

Ralph Fiennes

Zasigurno jedna od najpoznatijih transformacija je ona Fiennesa kao opakog čarobnjaka Lorda Voldemorta koji želi ubiti Harryja Pottera. Britanski glumac fizički se pojavio u četiri nastavka slavne franšize, a ono po čemu je lik Voldemorta bio poznat je nedostatak nosa. Proces nanošenja šminke svaki dan je trajao dva i pol sata, a nakon što bi bio gotov, Fiennes više nije mogao jesti zbog prostetike koja mu se nalazila na licu.

John Travolta

Travolta se stvarno može pohvaliti s vrlo uspješnom i dugom karijerom, te prepoznatljivim likovima koje je igrao. No, lik Edne Turnblad je bio pravi novitet za holivudskog veterana. U filmskom mjuziklu 'Lak za kosu' glumio je ženski lik, nosio je debelo odijelo, periku, cipele na petu i haljine, a još uz to morao je pjevati i plesati. Za ovu ulogu mi mu dajemo čistu peticu jer stvarno izgleda neprepoznatljivo.

Jim Carrey

U jednom od najpopularnijih božićnih filmova 'Kako je Grinch ukrao Božić', komedijaš Carrey glumi zločestog, čupavog i zelenog Grincha čiji je jedini cilj upropastiti svima Božić. Tijekom snimanja Carrey proveo sveukupno 92 dana našminkan kao Grinch. Svako jutro šminkerskoj ekipi trebalo je 2 i pol sata za Carreyjevu transformaciju, te sat vremena svaku večer da se šminka skine.

Danny DeVito

Slavni glumac iza sebe ima preko 120 uloga, a jedna od najboljih je svakako ona Batmanova neprijatelja. U filmu 'Batman Returns' iz 1992. glumio je pokvarenog Pingvina, a redatelj Tim Burton kazao je da je DeVito na setu bio toliko strašan u svom kostimu i liku da nitko nije htio s njime komunicirati. Naravno, film je bio nominiran za dva Oscara, i to upravo za šminku i vizualne efekte.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene