Hollywood mu pomagao

Otkriven dvostruki život slavnog milijardera! - 'Bio sam špijun!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedan od najvećih hollywoodskih producenata, izraelski milijarder Arnon Milchan, progovorio je o svom dvostrukom životu - s jedne strane producenta, a s druge strane agenta izraelske obavještajne službe u kasnim 70-im godinama prošlog stoljeća.

Arnon Milchan je veliko hollywoodsko ime, čovjek koji je stvorio filmske hitove poput 'Fight Club' i 'Pretty Woman'.

U izraelskom showu 'Uvda' na Channelu 2, novinarki Ilani Dayan ispričao je sve o načinu svog života tih godina dok je nabavljao oružje za izraelsku vojsku i radio na promicanju nuklearnog programa te zemlje.

Russell Crowe, Robert De Niro, Ben Affleck i još neka velika glumačka imena nalaze se na popisu osoba s kojima je blisko surađivao Arnon i koje se također dovodi u vezu s izraelskom tajnom službom.

Arnon otvoreno priznaje kako je pokušao angažirati što više hollywoodskih kolega u njegovom radu za izraelsko Ministarstvo obrane.

Neke je čak i uspio uvjeriti da mu se priključe, poput pokojnog redatelja Sydneya Pollacka koji je preminuo 2008. godine, a koji je za Izrael kupio oružje i drugu vojnu opremu.

'Mogao je reći 'ne'. Mnogo puta je to i učinio. Ali puno je puta i rekao 'da' te nam pomogao', izjavio je Arnon.

Otkrio je i kako je koristio popularnost hollywoodskih zvijezda kako bi namamio u njihove domove na sastanak znanstvenike poput Arthura Biehla, stručnjaka za nuklearno oružje. Kao razlog za sastanak naveo bi neki projekt na kojem bi glumac navodno radio te bi od Biehla tražili konkretne znanstvene savjete.

'Očekivao sam da će Biehl surađivati jer čim znanstvenici čuju da je riječ o nekoj zvijezdi, odmah dotrče', otkrio je detalje svoje metode izvlačenja informacija iz lakovjernih znanstvenika.

No, tvrdi - nije uvijek bilo tako lako.

'U Hollywoodu nitko ne voli trgovce oružjem i ideologijom zaslijepljene ljude. Tako sam morao dosta vremena provoditi s kolegama da im objasnim kako nisam trgovac oružjem već da samo želim pomoći svojoj domovini', prisjetio se Arnon davnih dana.

U showu je uz njega gostovao i glumac Robert de Niro, koje je od samog početka znao za njegov dvostruki život.

Pogledaj i ovo Russell Crowe "20 godina mlađi odmah!" Bivši seks-simbol žena riješio se svog zaštitnog znaka nakon pet godina, hoće li mu to vratiti laskavu titulu?



'Pitao sam ga jednom prilikom je li istina da nabavlja oružje za Izrael. On mi je odgovorio potvrdno. Bio sam znatiželjan pa sam ga pitao da doznam o čemu se radi, a ne da ga osuđujem. Jednostavno sam prihvatio dobiveni odgovor. Rekao mi je kako te stvari radi za svoju zemlju', izjavio je de Niro.

'Ljudi ne znaju koliko sam puta riskirao svoj život i koliko puta sam se morao braniti riječima - 'Ja nisam trgovac oružjem. Ja ne prodajem rakete.' No, na kraju sam odlučio reći - 'Jeb... se svi. Znate što? Učinio sam to za svoju zemlju - ponosan sam na to!', zaključio je Milchan.

Ovo nije prvi put da se spominje njegova upletenost u rad izraelske tajne službe. Prije dvije godine objavljena je knjiga 'Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan' koja je prvi put progovorila o ovim radnjama.

Točnije, autori Meir Doron i Joseph Gelman u knjizi su tvrdili kako je Milchan bio operativac izraelskog zavoda za znanstvene odnose koji su prikupljali informacije za razvoj izraelskog nuklearnog programa. Ured je zatvoren nakon što je Jonathan Pollard uhićen zbog špijunaže u korist Izraela 1986. godine.

Milchan i dalje snima filmove, a njegova tvrtka New Regency trenutno radi na čak četiri filma predviđena za puštanje u 2013. i 2014. godini. Jedan od njih je i biblijski spektakl 'Noah' u kojem glume Russell Crowe , Emma Watson i Anthony Hopkins.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene