Najbolje od Oscara

Jecali su, smijali se i plakali, a neke su čak i tjerali!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Neki su nas oduševili, neki razočarali. Donosimo vam pregled govora s dodjele Oscara koji se pamte.

Sastavni dio svake dodjele Oscara su neizostavni govori zahvale. Prilika je to da se glumci, redatelji i svi oni koji su sudjelovali u nagrađenim filmskim ostvarenjima obrate cijelom svijetu.

Pogledaj i ovo Cillian Murphy i Florence Pugh u filmu ''Oppenheimer'' Briljantan uradak! Favorit ovogodišnjih Oscara: Jedan od najvažnijih filmova prošle godine, potresan i nužan

Tijekom povijesti uz njihove govore smo se smijali, ali i plakali. Neki su nas dirnuli, a neki razočarali. Ususret 89. dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar podsjećamo vas na najupečatljivije govore koji su obilježili povijest.

Najkraći govor u povijesti dodjele održao je Alfred Hitchcock 1968. godine. Primivši nagradu približio se nakratko mikrofonu i tek kratko prozborio "puno vam hvala".

 Jedan od najsimpatičnijih govora održao je Cuba Gooding Jr. nakon što je osvojio Oscara za ulogu u filmu Jerry Maguire. Najbolji sporedni glumac nije mogao sakriti uzbuđenje zbog osvojene nagrade. Sav euforičan stigao je na pozornicu i počeo zahvaljivati svima od reda. Nakon što su mu glazbom poručili da je vrijeme da završi svoj govor, on je samo nastavio neometano i dalje zahvaljivati i svojim urnebesnim govorom osvojio publiku.

OVDJE možete pratiti dodjelu Oscara uživo!

Definitivno se pamti i govor koji je Gwyneth Paltrow održala prije 18 godina kada je dobila Oscara za najbolju glumicu za ulogu u filmu 'Shakespeare in Love'. Slavna glumica tijekom svog trominutnog govora cijelo je vrijeme plakala, jecala, tresla se i radila grimase. Govor je prekinuo Jack Nicholson koji ju je zagrlio i otpratio iza pozornice.

Ne smijemo zaboraviti ni govor Julie Roberts koja se 2001. godine Oscarom okrunila za ulogu u filmu ."Erin Brockovich". Slavna glumica zahvalila se baš svima, a njezin govor bio je ispunjen osmijehom od uha do uha. Obratila se i dirigentu kojem je rekla da, ako ne sjedne, to će mu biti posljednji put da prisustvuje dodjeli.

 Svojim govorom Patricia Arquette izazvala je oduševljenje holivudskih dama. Slavna glumica progovorila je o nejednakosti koja vlada u honorarima između muškaraca i žena u Hollywoodu. "Svim ženama koje su rodile i koje plaćaju porez u ovoj zemlji, želim reći da smo se borili za svačija tuđa prava i sada je došlo vrijeme da se borimo i za naša!Imamo pravo na jednakost plaća sa muškarcima i jednaka prava za sve žene u Americi!" - istakla je u svom oscarovskom govoru Patricia Arquette, nakon što je primila Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u "Odrastanju". Njezin govor oduševio je Meryl Streep i Jennifer Lopez koje su ovacijama iz publike pokazale svoje oduševljenje.

 Svojom neukusnom izjavom u povijest se upisao i glumac James Cameron. On je naime tijekom odavanja počasti žrtava koji su poginuli na Titanicu uzviknuo: "Ja sam kralj svijeta!". Njegovu sramotnu izjavu mnogi su dočekali na nož.

 Iako se možda ne ubraja među najbolje, jedan od onih koji je obilježio povijest je i govor Halle Berry. Slavna glumica 2002. godine osvojila je Oscara za najbolju glumicu i postala prva crna žena koja je nagrađena tom prestižnom nagradom. Tijekom svog govora nije mogla sakriti emocije. A bilo je tu svega, od smijeha, plača, pa sve do histerije.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene