Diskriminirajuća Akademija

SKANDAL! Bojkotirat će Oscare?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hollywood trese veliki skandal! Naime, glumci Afroameričkog podrijetla pobunili su se jer za Oscara nije nominiran nijedan crnac.

Već je primijećeno kako ove godine nitko od nominiranih za Oscara nije Afroamerikanac. Zbog činjenice da niti jedan crnac nije zaslužio naći se među nominiranima, redatelje Spike Leei glumica Jada Pinkett Smith najavili su da će bojkotirati prestižnu dodjelu.

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

Redatelj i glumica izrazili su nezadovoljstvo što već drugu godinu zaredom nitko od Afroamerikanaca nije nominiran za nagradu. Na svom Instagramu, Lee je objasnio svoju odluku: 'Kako je moguće da drugu godinu zaredom među 20 kandidata koji su nominirani za neku od glumačkih nagrada nijedan ne bude crnac, a da ne spominjemo druge branše'. Supruga Willa Smitha snimila je videoporuku i objavila je na Facebooku. Rekla je kako dodjelu neće ni gledati.

O svemu se pokrenula i tema na društvenim mrežama, pa se vodi rasprava o temi #OscarsSoWhite. Predsednica Američke filmske akademije, Cheryl Boone Isaacs, i sama je Afroamerikanka te je izjavila da je razočarana ovogodišnjim nominacijama. Spike Lee koji je inače primio počasnog Oscara za svoj rad, izjavio je da je lakše crncu postati predsjednik nego biti na čelu filmskog studija. Dodjela prestižnih nagrada održat će se 28. veljače u Los Angelesu.

 
We must stand in our power!

We must stand in our power.

Posted by Jada Pinkett Smith on 18. siječnja 2016

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene