Slavno lice pomaže

Pomoć u Makedoniji: 'Ova djeca proputovala su najsmrtonosniju izbjegličku rutu'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Orlando Bloom razveseljavao djecu u izbjegličkom kampu na grčko-makedonskoj granici

Orlando Bloom ambasador je dobre volje u UNICEF-u koji često vrlo pomaže onima kojima je potrebno, a sada je posjetio i izbjeglički kamp na grčko-makedonskoj granici.

Pogledaj i ovo Jeff Bezos i Lauren Sanchez Dosta dobra reklama Strani mediji raspisali se o dolasku svjetski poznatog milijardera u Hrvatsku, evo što su imali za reći o Lijepoj Našoj!

Hollywoodska zvijezda posjetila izbjeglički kamp

Poznati holivudski glumacjoš od 2009. Godine član je ove dobrotvorne udruge i ne propušta priliku pomoći onima kojima je potrebno. U ožujku je posjetio i Liberiju, tijekom velike epidemije ebole.

'Ova djeca proputovala su jednu od najtežih i najsmrtonosnijih izbjegličkih ruta na svijetu. Razgovarao sam s djecom koja su izdržala zastrašujuće rute, često u ekstremnim vremenskim uvjetima, a mnogi od njih put su prešli u jedinoj obući i odjeći koju imaju. 'Bacaju' ih od granice do granice, a oni nikad ne znaju što još mogu očekivati na putu. Ako i stignu sigurno do posljednjeg odredišta, još uvijek ne mogu znati kakva ih tamo budućnost čeka. Moramo ih zaštititi i poduprijeti', rekao je Bloom.

 

U isto je vrijeme Njemačka vlada prihvatila oštrije mjere za tražitelje azila. Prije svega, to se odnosi na imigrante s Balkana. Albanija, Kosovo i Crna Gora proglašene su sigurnim zemljama pa će deportacija tražitelja azila koji dolaze iz tih zemalja biti brža. Također, umjesto takozvanog džeparca, izbjeglicama će se sada davati pomoć u naturi. Zbog svega je zabrinuta Austrija, iako njezin kancelar poručuje da dobro surađuje s Njemačkom. No ministrica unutarnjih poslova boji se da će doći do problema ako se zaustavi ulaz u Njemačku.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene