447804
447804
447804
447804
447804

PORUKA ZA MINISTRA: 'HAVC nije maćeha niti je Vukovar film festival Pepeljuga'

  • , 24.08.2016., 17:53
  • Autor:
  • komentara

Iz HAVC-a su poslali jasnu poruku ministru Hasanbegoviću.

 
 
 
 
Zlatko Hasanbegović (Foto: Zarko Basic/PIXSELL )
Zlatko Hasanbegović (Foto: Zarko Basic/PIXSELL )

Ministar kulture tehničke vlade Zlatko Hasanbegović sinoć je otvorio Vukovar Film Festival kritizirajući HAVC riječima kako čestita festivalu na opstanku tijekom 10 godina usprkos maćehinskom odnosu eminencija iz HAVC-a koji imaju druge sklonosti i interese. No, iz HAVC-a su vrlo brzo odgovorili ministru Hasanbegoviću tvrdeći kako HAVC nije maćeha niti je Vukovar film festival Pepeljuga.

Zlatko Hasanbegović (Foto: Zarko Basic/PIXSELL )

'Potporu u iznosu od 40.000 $ jednoj hrvatskoj filmskoj manifestaciji nazvati “maćehinskom” – ima vrlo malo smisla, a niti u Erdoganovoj Turskoj, Emiratima ili Iranu ne bi zvučalo smislenije, bez obzira na drugačije standarde. Hrvatski audiovizualni centar, putem javnog natječaja, uz vukovarski podupire još pedeset i osam filmskih festivala, od kojih pedeset i tri manjim iznosom, odnosno znatno manjim potporama no što je osigurano tvrtki gospodina Rakonjića Discovery d.o.o.. Hrvatsko audiovizualno vijeće, vrijedno je zabilježiti, više puta je odbilo razmatrati pisane pritužbe na financiranje festivala u organizaciji distribucijske tvrtke Discovery d.o.o., sve odreda pisane iz posve suprotnog očišta, redom s namjerom da se u cjelini ospori javno financiranje spomenutog trgovca specijaliziranog za komercijalnu distribuciju kinematografskih naslova', piše u priopćenju HAVCA-a u kojem dodaju sljedeće.

'Bez potrebe da otvaramo ovu problematiku, podsjećamo kako su umjetnički savjetnici i Hrvatsko audiovizualno vijeće, bez obzira na otvorena pitanja oko ovog hibridnog poslovnog projekta, uvijek do sada pronašli način da festival podrže, financijski i na svaki drugi način. Nadamo se da će gospodin Zlatko Hasanbegović pokazani interes za resor za koji je zadužen u tehničkoj vladi, ubuduće izražavati s više obzira prema činjenicama i uz minimalno poštovanje prema hrvatskim javnim ustanovama i vezanim procedurama', jasno su poručili iz HAVC-a.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se