IZVUKLA SE

UPLAĆENA POZAMAŠNA SVOTA Tko je spasio Ivu Majoli?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nitko iz obitelji Majoli nije se pojavio na sudu.

Proslavljena hrvatska tenisačica Iva Majoli nije se pojavila na ročištu na zagrebačkom Trgovačkom sudu na kojem je obustavljeno pokretanje stečajnog postupka nad njezinom tvrtkom Tenis Centar Iva Majoli d.o.o predložen sredinom ove godine, jer je u međuvremenu deblokiran račun – odnosno podmirena su dugovanja te tvrtke u iznosu od 37,8 milijuna kuna.

Pogledaj i ovo Iva Majoli Objavila zajedničku fotografiju Iva Majoli se prije nekoliko mjeseci družila s Matthewom Perryjem, a sad se oprašta od njega: "Počivaj u miru, prijatelju moj"

Sud je presudio o obustavi stečajnog postupka na temelju priložene potvrde Financijske agencije (Fine) od 5. prosinca da do tog dana nepodmirene obveze Tenis centra Iva Majoli iznose nula kuna, iako se u prijedlogu Fine za otvaranje stečajnog postupka iz svibnja ove godine navodilo da je do 1. rujna 2015. ta tvrtka imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak 2417 dana u iznosu od gotovo 38 milijuna kuna.

Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka podnio je vjerovnik H-ABDUCO koji je svoja potraživanja od tvrtke Ive Majoli od čak 59 milijuna kuna naknadno prenio na tvrtku Kermas Energija d.o.o kojoj je direktor Nenad Končar, a prokurist njegov otac poznati poduzetnik Danko Končar.

H-ABDUCO je kao predlagatelj stečaja još prošle godine predložio i imenovanje stečajnog upravitelja ali je i zatražio pokretanje stečajnog postupka u kojem se navodilo da ima ukupne tražbine u iznosu od 59 milijuna kuna, a koje nije u mogućnosti naplatiti budući da je dužnikov račun blokiran.

U tom se prijedlogu navodilo i da H-ABDUCO nije samo osobni vjerovnik već i razlučni vjerovnik dužnika, te da ima legitimaciju podnijeti ovaj prijedlog temeljem odredbi Stečajnog zakona jer 'postoji vjerojatnost da svoje novčane tražbine neće moći namiriti iz predmeta na koje se odnose njegova razlučna prava'. U prijedlogu se isticalo i da je H-ABDUCO, tvrtka kojoj je osnivač HETA Asset Resolution Hrvatska – bivši Hypo-leasing Kroatien, s Tenis centrom Ive Majoli zaključio nekoliko ugovora o kreditu i aneksa ugovora te je osigurao novčanih tražbina zasnivanjem založnog prava na nekretninama i na poslovnim udjelima svog dužnika i time stekao status razlučnog vjerovnika.

Na stečajno ročište bili su pozvani Iva Majoli, ali i Stanislav i Drago Majoli koji su navedeni kao direktori tvrtke kojima je bilo naloženo i da sudu predaju koje nekretnine, pokretnine i druga imovinska prava čine imovinu njihove tvrke, gdje se nekretnine i pokretnine nalaze, te koliko novca imaju na računu. Nitko iz obitelji Majoli nije se pojavio na sudu.

U dosadašnjem postupku naplate dugova od Teniskog centra Ive Majoli izvršena je procjena vrijednosti nekretnina dužnika prema kojoj stanovi Ive Majoli u centru Zagreba od nešto više od 154 i 79 kvadrata vrijede nešto više od 8 milijuna kuna, teniski centar u elitnoj zagrebačkoj četvrti nešto više od 21 milijun kuna, ali i da restoran u Novom Vinodolskom vrijedi oko 5,6 milijuna kuna.

U sudskom rješenju navodilo se i kako je temeljem navedenih procjena nekretnina izvjesno da predlagatelj stečaja tvrtke Ive Majoli - H-ABDUCO neće moći u cijelosti naplatiti svoja potraživanja od čak 59 milijuna kuna.

Tenis centar Iva Majoli d.o.o tvrtka je koja je prošle godine, prema podacima Fine, prijavila ostvareni gubitak od čak 33,3 milijuna kuna, a s ukupnim gubitkom iz prethodnih godina dug je veći od 47,6 milijuna kuna. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene