Novi dokumentarac o Diani i Charlesu

Princ Charles Diani: "Odbijam biti jedini princ od Walesa koji nikada nije imao ljubavnicu"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Britanska javna televizijska mreža Channel 4 prikazat će dokumentarac o princu Charlesu i princezi Diani koji je otkrio nove detalje o bračnom i ljubavnom životu kraljevskog para.

Channel 4 je iskoristio kontroverzne video snimke princeze Diane - razgovore s njezinim trenerom vještina komunikacije - dokumentarac "Diana - svojim riječima" bit će premijerno prikazan 6. kolovoza.

Pogledaj i ovo showbuzz Voljena Lady Di NIKAD PREŽALJENA Najtužnija princeza na svijetu poginula prije 19 godina

Princeza od Walesa na tim snimkama tvrdi kako je princ Charles tvrdio "da ima pravo na ljubavnicu". Kada ga je suočila s pitanjem zašto je Camilla Parker Bowles, sada vojvotkinja od Cornwalla, dio njegova života Charles joj je odgovorio: "Pa, odbijam biti jedini princ od Walesa koji nikada nije imao ljubavnicu".

Diana na snimkama priznaje da je našla utjehu u oženjenom policajcu Barryju Mannakeeju. Ta veza, prema Dijaninim riječima, nije bila seksualna, iako je na snimkama otkrila da je razmišljala o bijegu s kraljevskog dvora kako bi bila s njim.

Također je tvrdila da je s Charlesom imala seksualne odnose "jednom svaka tri tjedna", u periodu od nekoliko godina nakon rođenja princa Harryja 1984. godine.

Rekla je i da je vojvoda od Edinburgha rekao svom sinu da može imati vezu s Camillom ako se njegov brak nakon određenog vremena pokaže ne uspije.

Na video snimkama, koje su u američkom dokumentarcu prikazane još prije 13 godina, ali nikad u Velikoj Britaniji, opuštena i iskrena Diana je rekla: Moj je svekar rekao mom suprugu - "ako vaš brak ne uspije, uvijek joj se možeš vratiti nakon pet godina".

"Što je točno tako i bilo. Mislim, zaista sam znala da se to dogodilo nakon pet godina. Znala sam i da se nešto događalo i prije toga, ali nakon pete godine sam imala potvrdu", ispričala ja Diana.

Opisala je i kako je pristupila Kraljici u potrazi za savjetom, no nije bila zadoljna njezinim odgovorom.

Princeza Diana je angažirala Petera Settelena tijekom 1992. i 1993. godine kako bi joj pomogao u javnim nastupima. Snimke su napravljene u privatnoj rezidenciji u Kensingtonskoj palači i pokazuju Dianu kako isprobava svoj govornički glas. No, kada su raspravljali o njezinom osobnom životu sjedila je na kauču, noseći bluzu, sako i hlače.

Govoreći o Barryju Mannakeeju, Dianu je rekla da se "jako zaljubila u časnika", a kad je kasnije umro, opisala je taj trenutak kao "najveći udarac u životu". U to vrijeme, sredinom 80-ih godina, bila je majka koja se brinula za prinčeve Williama i Harryja, no...

"Zaista bi bila sretna da sam se svega odrekla... Samo da odem živjeti s njim. Možete li vjerovati? I on je također govorio kako misli da je to dobra ideja", ispričala je Diana.

Glasine o vezi između Diane i časnika Mannakeeja proširile su se diljem kraljevske palače, pa su ga "prebacili na drugu dužnost". Bio je izbačen, rekla je Diana, i dodala kako je kasnije poginuo u prometnoj nesreći.

Snimke su vraćene Peteru Settelenu 2004. godine nakon dugog spora s Dianinom obitelji, na čelu s njezinim bratom Earlom Spencerom. Izgubili su iako su tvrdili da snimke zapravo pripadaju njima.

Scotland Yard je držao u posjedu 20-ak videozapisa, nakon što su ih u siječnju 2001. godine zaplijenili u pretresu kuće bivšeg kraljevskog batlera Paula Burrella. Sadržaj snimki je bio toliko osjetljiv da je tužiteljica pristala ne koristiti ih na suđenju g. Burrellu u Old Baileyu koje je propalo 2002. godine.

Snimke su kasnije prodane američkoj televiziji NBC, za neobjavljeni iznos, a izvadci su emitirani 2004. godine. Dokumentarac koji će prikazati Channel 4 sadrži neke, ali ne sve snimljene snimke.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene