Nezapamćeni skandal

Šutnju je plaćao u milijunskim iznosima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije 12 godina, svijet se šokirao brojem optužbi koje su se rojile na račun omiljenog glazbenika.

Prije 12 godina svijet showbuzzinesa potresao je, dotad nezapamćeni, skandal. Kralj popa, Michael Jackson, uhićen je zbog navodnog iskorištavanja maloljetnika. Predao je jamčevinu od tri milijuna dolara te je dan poslije pušten iz pritvora.

Pogledaj i ovo Michael Jackson (Foto: Getty Images) Potresne scene Šokantna ispovijest bivše pomoćnice: ''Jackson je u spavaću sobu dovodio dječake, skupljala sam njihovo rublje''

'Michael možda nije moj otac, ali ogojio je mene, mog brata i sestru!'

Iz ureda šerifa otkrili su tada da je Jackson bio spreman na suradnju te je bez problema predao novac, ali i putovnicu. Uhićen je jer je više ljudi protiv njega tada dalo iskaze da ih je zlostavljao dok su bili maloljetnici, na njegovom imanju - Neverlandu. Jacksonov odvjetnik Mark Geragos izjavio je tada da je glazbenik bio zgrožen optužbama koje mu se stavljaju na teret. Njegove žrtve, s druge strane, tvrdile su da je šutnju njih i njihovih roditelja plaćao u milijunskim iznosima.

Žele dokazati da je bio predator koji je godinama zlostavljao djecu

Cijeli skandal pokrenuo je tada 12-godišnji dječak koji je navodno svom psihijatru priznao da ga je pop zvijezda drogirala tabletama i vinom te ga potom zlostavljao. Spomenuti dječak nije jedini, već se Jacksonu i posthumno stavljaju na teret optužbe o zlostavljanju djece. Glazbenik je, podsjetimo, preminuo 2009. godine od akutnog trovanja propofolom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene