Kad se prijatelji rastaju

Zbogom moj Tiranosauriću, a zbogom i 276 tisuća dolara

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ured manhattanskog odvjetnika Preeta Bharare prošli je tjedan podnio zahtjev za preuzimanjem lubanje Tiranosaurusa batara.

Holivudski glumac Nicolas Cage pristao je vratiti američkim vlastima ukradenu lubanju dinosaura koju je kupio prije nekoliko godina za 276.000 dolara, a SAD će je potom vratiti mongolskim vlastima.

Pogledaj i ovo Weston Cage Coppola Rijedak izlazak Rijetki znaju da je ovo sin jednog slavnog glumca, u javnosti ga nema često, a sličnost među njima teško je uočiti!

Ured manhattanskog odvjetnika Preeta Bharare prošli je tjedan podnio zahtjev za preuzimanjem lubanje Tiranosaurusa batara koja će se vratiti mongolskim vlastima, s obzirom na to da je iskopana u Mongoliji.

Svjedočite POVRATKU DINOSAURA na Zemlju!

U pokrenutom pravnom postupku ne navodi se da je Cage vlasnik lubanje, no njegov je glasnogovornik potvrdio da ju je glumac kupio u galeriji I. M. Chait na Beverly HIllsu u ožujku 2007. To ne znači da je glumac optužen za prijestup, no američke vlasti smatraju da se lubanja mora vratiti u zemlju porijekla, ako je dokazano da je odande ukradena.

Preminuo veliki glumac i režiser, zvijezda Jurassic Parka

Cageov glasnogovornik je kazao da je glumac od galerije dobio potvrdu o autentičnosti lubanje i da je američke vlasti kontaktirao u srpnju 2014. kada ga je ministarstvo unutarnjih poslova obavijestilo da je kupljeni predmet vjerojatno ukraden.

Istraga je pokazala da je lubanja u Americi završila ilegalno pošto je ukradena u Mongoliji. Bhararin odvjetnički ured od 2012. je otkrio nekoliko desetaka mongolskih fosila koji su se našli u prodaji u Sjedinjenim Dražvama.

"Svi fosilni ostaci što smo ih otkrili u SAD-u kulturološki su i znanstveni artefakti otuđeni od njihova pravog vlasnika", rekao je Bharara.(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene